Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia vrea garanţii scrise în privinţa scutului american antirachetă din Europa

Rusia vrea garanţii scrise în privinţa scutului american antirachetă din Europa

Rusia a insistat asupra necesităţii de a obţine garanţii scrise care să stipuleze că proiectul de scut antirachetă american în Europa de Est nu este îndreptat împotriva Moscovei, a altor state europene sau NATO, informează AFP.

Negocierile cu SUA şi NATO se desfăşoară lent, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe la conferința de presă la care au participat și omologii săi, ministrul german Guido Westerswelle și cel polonez, Radoslaw Sikorski.

"Una dintre probleme este că cerem să se specifice în scris că scutul antirachetă nu va fi îndreptat împotriva niciuneia dintre ţările care participă la acest sistem, adică nici împotriva NATO, nici a Rusiei şi nici a altor state europene", a adăugat Lavrov.

"Ni se spune că nu este necesar ca acest lucru să fie scris deoarece sistemul de apărare antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei. Dar dacă nu este îndreptat împotriva Rusiei, de ce nu se specifică în scris că nu vizează nicio ţară care participă la negocieri?", a întrebat el.

Rusia vrea să fie un membru cu drepturi depline în cadrul sistemului de apărare antirachetă din Europa şi refuză ca un scut controlat numai de Occident să acopere o parte din teritoriul rusesc.

Statele Unite au reiterat că acest scut nu este îndreptat împotriva Rusiei.

Citeşte mai multe despre:   scut antiracheta,   Rusia,   NATO,   Serghei Lavrov