Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rye Ottosen: M-au amenințat că îmi smulg nasul cu un clește. Fostul ostatic danez a povestit prin ce torturi a trecut când a fost prizonier ISIS

Rye Ottosen: M-au amenințat că îmi smulg nasul cu un clește. Fostul ostatic danez a povestit prin ce torturi a trecut când a fost prizonier ISIS

Un articol de: - 13 Oct 2015, 09:44
Rye Ottosen: M-au amenințat că îmi smulg nasul cu un clește. Fostul ostatic danez a povestit prin ce torturi a trecut când a fost prizonier ISIS Foto: telegraph.co.uk Externe

Fostul ostatic danez al Statului Islamic, Rye Ottosen, a povestit prin ce torturi a trecut în momentele în care a fost ținut captiv de către jihadiștii ISIS.

Acesta a povestit că, știa dinainte că totul o să se sfârșească într-o bătaie cumplită, așa cum se termină întotdeauna cu ostaticii jihadiștilor.

"In acel moment, nu faceam decat sa ma uit in podea tot timpul, pentru ca nu voiam sa ma uit la ei. Daca ii privesti in ochi, atunci esti batut si mai tare (...). Asa ca tineam capul plecat si mainile ridicate, in timp ce ma plimba prin inchisoare, insa dintr-odata m-a trantit la pamant si a inceput sa ma loveasca. In final, m-au amenintat ca imi smulg nasul cu un cleste si lucruri de genul asta", a declarat Rye Ottosen, potrivit NowBreakingNews.

Bărbatul de origine daneză a fost eliberat de către jihadiști în luna iunie a nului trecut, după ce familia sa a plătit o recompensă de două milioane de euro. Această sumă a fost strânsă de sora sa, Anita Rye Ottosen,  printr-o campanie de strângere de fonduri pe Facebook.

Această situație a provocat o controversă, din cauza faptului că, cei patru colegi de captivitate ai lui Ottosen, jurnaliștii americani James Foley și Steven Sotleff și voluntarii britanici Davin Haines și Alan Henning, au fost decapitați de către jihadiști. au fost decapitați, după ce guvernele american și britanic le-au interzis familiilor să răspundă solicitărilor Statului Islamic.

Ottosen a zis că după ce a fost luat prizonier, el a fost torturat timp de 2 săptămâni, într-o celulă din Aleppo, rebelii încercând să îl facă să mărturisească că este spion al CIA.

“Erau foarte buni la turtură. Știau exact care sunt limitele corpului uman atunci când este torturat”. În timpul în care a fost torturat, acesta a zis că cel mai groaznic au fost momentele în care a fost obligat să stea în picioare zile întregi.

“Una dintre metodele folosite de aceștia era să mă pună în picioare și să îmi lege mâinile deasupra capului de tavan, lăsându-mă să atârn acolo. Puteam să stau cu picioarele pe podea, dar m-au lăsat acolo o zi întreagă”.

Această tortură era așa de gravă încât, atunci când jihadiștii au anunțat că vor să-i prelungească tortura cu încă trei zile, Ottosen a declarat că nu a mai rezistat și a încercat să-și ia viața.

“Am decis că nu vreau să mai fiu în lumea asta”, spunând că a încercat să-și ia viața, dar nu a reușit.

După ce a fost eliberat, primul lucru pe care Ottosen l-a făcut a fost să le transmită părinților lui James Foley un mesaj de fiul lor, care fusese ucis de jihadiști.

Rye Ottosen și-a reînceput munca ca fotograf, la aproape un an după ce a fost eliberat. Acesta a reușit să treacă peste trauma psihologică pe care a trăit-o.

Citeşte mai multe despre:   jihadisti,   isis,   CIA,   rebeli