Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe S-a aflat! În ce ţară a fugit Regele Juan Carlos de mâna lungă a justiţiei spaniole

S-a aflat! În ce ţară a fugit Regele Juan Carlos de mâna lungă a justiţiei spaniole

Un articol de: Ramona Zaharia - 04 Aug 2020, 15:18
S-a aflat! În ce ţară a fugit Regele Juan Carlos de mâna lungă a justiţiei spaniole Foto: Hepta Externe

Juan Carlos, care a părăsit duminică Spania în contextul unul uriaş scandal de corupţie, se află în Republica Dominicană, la o familie bogată care deține plantații de trestie de zahăr. De aici însă ar intenționa să plece după câteva săptămână în altă țară, scrie La Vanguardia.

Juan Carlos care şi-a păstrat titulaura de rege emerit al Spaniei, a plecat către Portugalia cu mașina, de unde luni dimineața a luat avionul către Republica Dominicană. 

Luni, presa portugheză informa că Juan Carlos se află la Cascais, o zonă de reşedinţe de lux de lângă Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din anii copilăriei.

 

Spania, divizată de plecarea fostului rege

Fostul rege Juan Carlos I, tatăl Regelui Felipe al VI-lea, a anunțat a decis să părăsească Spania, pe fondul scandalului privind conturile sale din străinătate, pentru a-l ajuta pe fiul său să își desfășoare în linişte mandatul de șef de stat.

Avocatul fostului rege a declarat în aceeaşi zi că acesta 'va rămâne la dispoziţia procuraturii'. Primele reacţii la plecarea în exil a lui Juan Carlos arată că societatea spaniolă este divizată; unii sunt de părere că ar fi trebuit să rămână în ţară şi să aştepte judecata.

El a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie, după dictatura lui Francisco Franco, notează presa internaţională.

Ancheta lui Juan Carlos, direcţionată în trei ţări 

Curtea Supremă a Spaniei a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos într-un caz de corupţie din Arabia Saudită. Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează contextul în care circa 100 de milioane de dolari ar fi fost vărsate în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia.

NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Citeşte mai multe despre:   Juan Carlos,   Spania