Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe S-A AFLAT TOT! AVEREA secretă a PATRIARHULUI făcută din vânzări de TUTUN şi ALCOOL

S-A AFLAT TOT! AVEREA secretă a PATRIARHULUI făcută din vânzări de TUTUN şi ALCOOL

Un articol de: - 14 Mar 2018, 22:04
S-A AFLAT TOT!  AVEREA secretă a PATRIARHULUI făcută din vânzări de TUTUN şi ALCOOL Externe

Acuzaţii incredibile au fost lansate de către un politician la adresa unui conducător al Bisericii Ortodoxe.

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a criticat recent în termeni duri averea pe care patriarhul bisericii ortodoxe ruse, Kiril a acumulat-o de-a lungul timpului.

“Omul ăsta nu a coborât din cer, nu a venit din rai și nu este mesagerul lui Isus Hristos. Este cunoscut ca mitropolitul rus al tutunului. Din 1996, el a exportat țigări fără accize de 14 miliarde de dolari. De atâția bani – 14 miliarde de dolari, a vândut acest șmecher, și de 4 miliarde de dolari – vin pentru nevoile bisericii. Și încă mai are tupeul ca în prezența președintelui să vorbească despre „adevăr”? Are avion privat. Ceasul lui costă 30.000. Cine e el? Ăsta nu e preot ortodox, e agentul Mihailov – agent al KGB-ului sovietic. Iar acest agent KGB vine și ne povestește nouă ce este adevărul și ce nu este? Nu se poate așa ceva”, a spus Simeonov despre Kiril, potrivit ild.net.

Acestea nu sunt singurele critici care planează asupra conducătorului bisericii ortodoxe ruse. În anul 2013 presa din Republica Moldova scria că patriarhul Kiril a acumulat averea uriaşă din coordonarea unor afaceri care vizau comercializarea tutunului şi a alcoolului.

“Totuși, foarte puțini știu că Patriarhul (Vladimir Gundyaev în pașaport), un miliardar și un fost agent KGB, a făcut avere din vânzări de tutun, alcool și carburanți. Din cauza activităților sale organizațiile non-profit au fost scutite de plata taxelor la stat. Noul lider ortodox este pasionat de jocuri cu stocuri, curse auto, schi alpin și de reproducerea a rase exclusive de câini. El deține vile în Elveția și un penthouse, cu vedere la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova”, scria timpul.md în septembrie 2013.

Citeşte mai multe despre:   patriarh,   Kirill,   avere