Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe S-a dezlegat misterul dispariției drapelului lăsat de misiunea Apollo 11 pe Lună. Află explicația

S-a dezlegat misterul dispariției drapelului lăsat de misiunea Apollo 11 pe Lună. Află explicația

În urmă cu doar câteva zile au apărut fotografii cu drapelele americane lăsate de misuinile Apollo pe Lună, realizate o cameră de recunoaştere orbitală care survolează Luna (LROC). Lipsește însă un drapel.

În fotografiile respective se pot vedea steagurile înfipte pe suprafața Lunii de misiunile Apollo 12, Apollo 16 și Apollo 17 și umbrele lăsate de acestea. Lipsește doar steagul misiunii Apollo 11.

Drapelul care lipseşte a fost înfipt de Buzz Aldrin şi Neil Armstrong, astronauţii care au luat parte la prima misiune pe Lună, Apollo 11, în 1969.


”Astronautul Buzz Aldrin este de părere că steagul a fost doborât de suflul reactoarelor Apollo 11, când modulul a decolat de pe Lună. Se pare că a avut dreptate", a spus Mark Robinson, cel care a analizat fotografiile, scrie AFP.

"Personal, am fost surprins că steagurile au rezistat razelor ultraviolete şi temperaturilor vitrege de la suprafaţa Lunii. Dar a ce seamănă ele în prezent? Este posibil ca nuanţele lor să fi devenit între timp terne", a mai spus Robinson.