Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sagrada Familia din Barcelona, evacuată din cauza unui incendiu

Sagrada Familia din Barcelona, evacuată din cauza unui incendiu

Biserica Sagrada Familia din Barcelona a fost evacuată de poliţişti, marţi, după ce un incendiu a fost raportat în sacristie, arată site-ul MSNBC.

Potrivit sursei precizate, 1.500 de persoane au fost evacuate, flăcările au fost stinse imediat şi nimeni nu a fost rănit.

"A fost mai mult fum decât foc, iar incendiul a fost mai puţin grav decât am crezut", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei din Barcelona.

Un oficial a spus că fumul a fost depistat de câţiva turişti, care au alertat imediat autorităţile. Incendiatorul a fost prins de poliţişti şi urmează să fie anchetat.

În momentul evacuării aproximativ 3000-4000 de persoane se aflau în incinta sau vecinătatea bisericii.

Sagrada Familia este o biserică uriaşă din capitala Cataloniei, Barcelona. Imensa clădire este încă neterminată, deşi se lucrează la ea din 1882.

Proiectul original al bisericii a fost făcut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viaţă fiind dedicaţi în exclusivitate acestuia. După moartea lui Gaudi, în 1926, lucrările au continuat sub conducerea lui Domenech Sugranyes, până în 1936, când au fost întrerupte de Războiul Civil Spaniol.

Biserica are 18 turnuri, în ordinea înălţimii reprezentând pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelişti, Sfânta Fecioară şi cel mai înalt turn, pe Isus Hristos.

Sagrada Familia are 3 faţade: a Naşterii, a Gloriei şi a Patimilor.

Incendiu la Sagrada Familia


Citeşte mai multe despre:   Biserica Ortodoxa Romana,   Barcelona,   incendiu,   evacuati,   politisti