Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sanofi va contribui la producerea a peste 125 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru Europa / Colaborarea între rivali e o premieră, spune un oficial de la gigantul francez

Sanofi va contribui la producerea a peste 125 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru Europa / Colaborarea între rivali e o premieră, spune un oficial de la gigantul francez

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Ian 2021, 12:43
Sanofi va contribui la producerea a peste 125 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru Europa / Colaborarea între rivali e o premieră, spune un oficial de la gigantul francez foto: Hepta.ro / DPA Images / Jussi Nukari Externe

Gigantul farmaceutic francez Sanofi a confirmat, miercuri, că a perfectat un acord cu BioNTech pentru a furniza Uniunii Europene vaccinul anti-COVID-19 produs de compania germană în parteneriat cu grupul american Pfizer, transmite Reuters.

Sanofi a confirmat că va ajuta la producerea a peste 125 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru Europa

 

Printr-un comunicat de presă, Sanofi – care anunța luna trecută că a fost nevoită să amâne lansarea vaccinului dezvoltat alături de GlaxoSmithKline din Marea Britanie – a confirmat precizările făcute de CEO-ul Paul Hudson pentru ziarul Le Figaro.

Sanofi va oferi BioNTech acces la infrastructura stabilită și la expertiza sa pentru a produce peste 125 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în Europa”, se arată în comunicatul transmis de compania franceză.

„Aprovizionările inițiale vor proveni din instalațiile de producție ale Sanofi din Frankfurt, începând din vara anului 2021”, au mai adăugat reprezentanții Sanofi, care au subliniat că „prioritatea sa este să continue dezvoltarea celor doi candidați la vaccin anti-COVID-19”.

Colaborarea este una neobișnuită și vine să contribuie la accelerarea eforturilor de vaccinare, potrivit Bloomberg, care notează că demersurile întreprinse de Sanofi pentru a dezvolta un vaccin propriu alături de o altă companie farmaceutică de anvergură au intrat în impas, ceea ce înseamnă că nu va fi gata până în vară cum era așteptat.

Acordul va permite regiunii să compenseze o parte din pierderi, accelerând procesul complex de ambalare și distribuind un vaccin care impune o stocare la temperaturi extrem de reci. Înțelegerile de acest gen pot deveni mai frecvente ca modalitate de extindere a producției.

„Am avut o ușoară întârziere la unul dintre candidații noștri la vaccin și am decis să folosim acel timp pentru a ne mobiliza capacitățile de producție să ajute cu cel de la Pfizer”, a declarat Olivier Bogillot, care conduce operațiunile franceze ale Sanofi, la postul de radio RTL. Totodată, a menționat că este pentru prima oară când un producător de medicamente va lucra să ajute la realizarea vaccinului unui rival de pe piață.

Pfizer și BioNTech au căutat modalități să își mărească oferta de imunizare, de la extinderea fabricilor existente și până la adăugarea de furnizori și contractarea de producători.

La rândul său, Lonza Group AG, compania elevețiană care produce vaccinul de la Moderna Inc., a declarat miercuri că lucrează din greu în căutarea unor modalități de creștere a producției și că este dispus să ajute alți producători să facă tratamente sau injecții.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Peste 528.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech au fost administrate în România de la startul campaniei de vaccinare.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19,   Pfizer,   BioNTech,   pandemie de coronavirus,   Sanofi