Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Şapte centrale nucleare din Franţa au fost survolate de avioane fără pilot în octombrie

Şapte centrale nucleare din Franţa au fost survolate de avioane fără pilot în octombrie

Un articol de: - 30 Oct 2014, 12:32
Şapte centrale nucleare din Franţa au fost survolate de avioane fără pilot în octombrie Foto: wasteheatrevenues.com Externe

Şapte centrale nucleare franceze, dintre care una dezafectată, au fost survolate de avioane fără pilot în cursul acestei luni, fără consecinţe asupra siguranţei sau funcţionării instalaţiilor", a anunţat grupul energetic EDF.

Compania a și depus o plângere în acest sens, informează AFP.
Prima prezenţă a unui "avion asemănător unei drone" a fost detectată la 5 octombrie deasupra centralei dezafectate de la Creys-Malville, din estul ţării, potrivit EDF.

Celelalte zboruri au fost înregistrate deasupra centralelor nucleare din nord, la Gravelines, în est, la Cattenom, Bugey, Chooz, în centru-est, la Nogent-sur-Seine şi în sud-vest la centrala de la Blayais.

Prezenţa avioanelor fără pilot a fost detectată în special în săptămâna 13-20 octombrie, în general în cursul nopţii sau dimineaţa, potrivit EDF, care a precizat că a depus de fiecare dată o plângere la poliţie.

Potrivit organizaţiei Greenpeace, "survolările în cauză au avut loc, în unele cazuri, în aceeaşi zi în patru locuri aflate la distanţe unele faţă de altele - Bugey, Gravelines, Chooz, Nogent-sur-Seine, ceea ce confirmă o operaţiune la scară largă".

Sediul Comisariatului pentru Energie atomică din Saclay, la periferia Parisului, a fost, de asemenea, survolat de un avion fără pilot, a afirmat organizaţia Greenpeace, într-un comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Franta\