Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sarkozy a solicitat un summit UE în vederea discutării crizei din Libia

Sarkozy a solicitat un summit UE în vederea discutării crizei din Libia

Nicolas Sarkozy a cerut Uniunii Europeane convocarea unui summit pentru a discuta despre  strategii comune legate de criza din Libia, notează Mediafax.

"Franţa a cerut o reuniune a Consiliului European, la care să fie adoptată o strategie comună faţă de criza libiană, ale cărei consecinţe pot fi foarte grave pentru stabilitatea întregii regiuni", a declarat preşedintele francez, citat de sursa menţionată.

Sarkozy a mai declarat, în urma unei vizite în Tunisia, vineri, că ar trebui convocat un summit dedicat revoluţiilor arabe, cooperării în cadul Uniunii pentru Mediterană şi viitorul relaţiilor dintre Europa şi ţările din Orientul Mijlociu.

De asemenea, preşedintele francez a ţinut să sublinieze faptul că violenţele din ţările arabe sunt din ce în ce mai grave iar situaţia din Libia nu poate fi tolerată.

"Revoltele pot foarte bine să degenereze în violenţe şi să ducă la instaurarea de dictaturi şi mai rele decât cele dinainte (...) ştim care pot fi consecinţele unor astfel de tragedii asupra fluxurilor migratorii incontrolabile şi a terorismului", a mai spus Sarkozy, citat de Mediafax.

Citeşte mai multe despre:   Nicolas Sarkozy,   UE,   Libia