Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șase adolescenți români, sclavi în Irlanda: "Le fuseseră confiscate pașapoartele și primeau hrană de 5 dolari pe zi"

Șase adolescenți români, sclavi în Irlanda: "Le fuseseră confiscate pașapoartele și primeau hrană de 5 dolari pe zi"

Un articol de: - 16 Sep 2015, 16:40
Șase adolescenți români, sclavi în Irlanda: "Le fuseseră confiscate pașapoartele și primeau hrană de 5 dolari pe zi" Foto: Shutterstock Externe

Poliția irlandeză a destructurat o rețea de crimă organizată care ținea în condiții de scalvie șase adolescenți români. Acțiunea oamenilor legii a survenit după ce unul dintre tinerii români a reușit să sune la Ambasada României de la Dublin cerând disperat ajutor.

Cinci băieți erau ținuți într-o casă din orașul Letterkenny, în condiții mizere, iar al șaselea a fost recuperat din localitatea Monaghan. Aceștia erau forțați să lucreze câte 16 ore pe zi  în ferme din mediul rural și să trăiască în condiții execrabile, înghesuiți  într-o cameră fără baie sau WC.

Adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani au fost aduși în Irlanda de o bandă de traficanți implicată în prostituție și droguri, dar care folosește ca paravan afaceri legitime pentru spălarea banilor, formată atât din irlandezi cât și din români, scrie ziuanews. Le fuseseră confiscate pașapoartele și primeau hrană de 5 dolari pe zi.

 "Aceasta este o infracțiune foarte gravă și un atentat la condiția umană. Este o formă de sclavie modernă iar cei responsabili vor fi arestați", a declarat presei Det. Insp. Pat O'Donnell din Letterkenny.

Citeşte mai multe despre:   Irlanda,   ostatici