Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CUTREMUR pe burse! Wall Street se prăbuşeşte, pieţele asiatice înregistrează scăderi masive. Peste 650 de miliarde de dolari s-au VAPORIZAT!

CUTREMUR pe burse! Wall Street se prăbuşeşte, pieţele asiatice înregistrează scăderi masive. Peste 650 de miliarde de dolari s-au VAPORIZAT!

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 09:05
Externe

UPDATE 11.00: Şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) resimte din plin turbulenţele de pe pieţele americane şi asiatice.
Toţi cei nouă indici ai BVB au deschis şedinţa de joi în scădere. Principalul indice local, BET, coboară, în jurul orei 11.00, cu 1,31%, în timp ce BET-FI scade cu 1,92%, iar BET-NG suferă o corecţie de 1,51%.

Dintre principalele companii listate la BVB, acţiunile Banca Transilvania înregistrau un minus de 1,69%, cele ale BRD cu 0,9%, în timp ce pe sectorul energetic, cele mai mari scăderi erau raportate de Romgaz, de 1,74%, urmat de Electrica, cu 1,65% şi de  Nuclearelectrica, cu 1,26%.
 

-Ştirea iniţială-

Bursele americane au scăzut puternic în noaptea de miercuri spre joi, indicatorii Dow Jones și S&P 500 pierzând tot câștigul pe acest an, în timp ce Nasdaq a scăzut cu 4,4%, cea mai mare scădere înregistrată într-o singură zi, din august 2011, anunţă Wall Street Journal. 

Indicele Nasdaq, care măsoară acțiunile companiilor de tehnologie, a intrat pe corecție pentru prima oară în ultimii doi ani. 

Miercuri seară, Nasdaq s-a prăbușit cu 4,4%, ceea ce înseamnă că a închis la minus 12,4% față de maximul istoric de pe 29 august. Căderea de miercuri, cea mai mare corecție zilnică din 18 august 2011 încoace, se traduce prin vaporizarea a 524 miliarde de dolari, peste noapte, din capitalizarea de piață a Nasdaq, potrivit hotnews.ro. 
Dow Jones a pierdut 2,41%, iar S&P a scăzut cu 3,09%.

Acțiunile Netflix s-au prăbuşit cu 9,4%, cea mai mare scădere din iulie 2016, în timp ce acțiunile Amazon, Alphabet/Google, Facebook și Microsoft au scăzut cu cel puțin 5%. 

Investitorii au devenit tot mai neliniștiți din cauza cotațiilor mari la care au ajuns acțiunile, probabil la un vârf generat de profiturile raportate, din cauza accelerării majorărilor de dobândă din SUA, dar și a războiului comercial sino-american ce amenință creșterea economică globală. 

În acest context, şi bursele asiatice sufereau joi o cădere severă.
Indicele bursier MSCI din zona Asia-Pacific (fără Japonia), a pierdut aproape 2%, ceea ce înseamnă că anul acesta este la minus 18,5%. Nikkei-ul japonez a căzut cu 3,3 procente până la un minim al ultimelor 6 luni, iar acțiunile australiene nu au fost atât de jos de peste un an. Indicele Topix de la Tokyo a pierdut 3 procente, ceea ce a evaporat peste 155 miliarde de dolari din valoarea de piață. 

Acțiunile chinezești sunt și ele în zona roșie, cu indicele SSE Composite plonjând 2,5 procente din cauză că noile măsuri luate de guvernul de la Beijing nu au reușit să liniștească temerile investitorilor privind războiul comercial cu SUA sau privind nivelul înalt al datoriilor companiilor. Hang Seng-ul din Hong Kong a suferit o corecţie de 2,2%.

Citeşte mai multe despre:   Wall Street,   SUA,   Nasdaq,   Dow Jones,   Dow Jones,   S&P,   Betflix,   Netflix,   Amazon,   Facebook,   Microsoft,   Google,   Asia,   China