Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal de plagiat la Academia din Turcia! "Nu vorbim despre câteva rânduri sau un paragraf"

Scandal de plagiat la Academia din Turcia! "Nu vorbim despre câteva rânduri sau un paragraf"

Un articol de: - 01 Iul 2016, 21:01
Scandal de plagiat la Academia din Turcia! "Nu vorbim despre câteva rânduri sau un paragraf" Externe

Aproximativ 34% dintre tezele din Turcia au rate înalte de plagiarism, potrivit unui raport oficial al Centrului de Politici de Cercetare de la Universitatea Boğaziçi din Turcia, arată hurriyetdailynews.com.

Conform acestui studiu asupra calității scrierii academice, au fost analizate 600 de teze, inclusiv 470 de teze de disertație și 130 de doctorat, acestea fiind scrise între 2007 și 2016.

Studiile arată un procent de 34% de plagiarism a acestor teze. Rata a fost de 46% la universitățile private și de 31% la universitățile publice.

Cercetătorul Ziya Toprak, care a condus acest studiu a spus că, potrivit rezultatelor, reiese că mulți studenți turci nu știu cum să scrie aceste teze, în timp ce profesorii universitari nu știu cum să predea scrierea acestor teze.

"Din nefericire, sunt niște probleme serioase de etică în țara noastră. Cu siguranță, sunt mulți care plagiază involuntar. Descoperirile se concentrează, în principiu, pe tezele care au un nivel mare de plagiarism, deci acest fenomen este unul serios. Nu vorbim despre câteva rânduri sau un paragraf. Clar a fost făcut intenționat, ceea ce indică o problemă serioasă de etică", a adăugat acesta.

 

Citeşte mai multe despre:   scandal,   Turcia,   plagiat