Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preşedintele Cehiei a provocat un scandal diplomatic uriaş: 'Kosovo este un stat condus de criminali de război'

Preşedintele Cehiei a provocat un scandal diplomatic uriaş: 'Kosovo este un stat condus de criminali de război'

Un articol de: Sebastian Pricop - 11 Sep 2019, 23:20
Externe

Scandal diplomatic uriaş între Cehia şi Kosovo după o declaraţie a preşedintelui ceh Milos Zeman! Mai exact, liderul de la Praga, într-o deplasare efectuată marţi în Serbia, a catalogat liderii de la Pristina drept "criminali de război" şi a anunţat va întreba guvernului ceh "dacă este posibil să retragem recunoaşterea Kosovo”.

"Un stat condus de criminali de război nu-şi are locul în comunitatea ţărilor democratice”, a adăugat Zeman, cunoscut pentru simpatiile sale faţă de Rusia şi China.

Drept răspuns, Kosovo a renunţat să participe la un summit regional de la Praga unde urmau să se întâlnească delegaţii guvernamentale din mai multe ţări din Balcanii occidentali printre care prim-miniştrii ceh, ungar, polonez şi slovac.

Părerea preşedintelui Zeman nu este împărtăşită de ministrul ceh de externe, Tomas Petricek, care a declarat miercuri că Praga nu are niciun interes să-şi schimbe decizia sa din 2008 de a recunoaşte Kosovo ca stat independent.

"Am recunoscut Kosovo ‘de jure’ în 2008 şi este în interesul securităţii noastre şi al transparenţei politicii noastre externe să nu schimbăm nimic”, a declarat Petricek 

Independenţa Kosovo faţă de Serbia a fost proclamată în 17 februarie 2008 şi a primit până în prezent 114 recunoaşteri diplomatice. România se numără printre ţările care nu a recunoscut Kovoso.

Citeşte mai multe despre:   Cehia,   Kosovo
 
 
 
Loading...