Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost graţiat din greşeală de preşedinte şi a părăsit ţara

Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost graţiat din greşeală de preşedinte şi a părăsit ţara

Un articol de: - 15 Noi 2014, 17:21
Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost graţiat din greşeală de preşedinte şi a părăsit ţara Foto: parikiaki.com Externe

Un deţinut român din Republica Cipru a fost graţiat în mod eronat de către preşedintele cipriot, Nicos Anastasiades, fiind trimis din greşeală în România, deşi era cercetat în alt dosar.

Cazul a generat polemici la Nicosia, relatează Cyprus Mail.

Deținutul român condamnat pentru furt a fost eliberat din Închisoarea Centrală din Republica Cipru după ce a fost graţiat în august de preşedintele Nicos Anastasiades.

Românul urma să rămână în detenţie până în anul 2015.

Însă, cauza supraaglomerării din penitenciarele cipriote, deţinuţii condamnaţi pentru furturi sau trafic de droguri sunt graţiaţi când se apropie de ispăşirea pedepselor.

În acest context, numele deţinutului român a fost introdus pe o listă trimisă spre graţiere preşedintelui, iar bărbatul a fost eliberat şi deportat în România în august.

Bărbatul era cercetat în alt dosar, privind implicarea într-un viol în grup.

Autorităţile cunoşteau acest lucru, dar se pare că anchetatorii ciprioţi au omis să înştiinţeze la timp Administraţia penitenciarelor.

Autorităţile de la Nicosia au luat legătura cu colegii din România şi se încearcă localizarea românului suspectat de viol.

Citeşte mai multe despre:   Cipru