Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal în Parlamentul Japoniei: Oficialii niponi s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege (VIDEO)

Scandal în Parlamentul Japoniei: Oficialii niponi s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege (VIDEO)

Un articol de: - 17 Sep 2015, 16:04
Scandal în Parlamentul Japoniei: Oficialii niponi s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege (VIDEO) Externe

Violenţe în parlamentul Japoniei. Scandalul a fost provocat de proiectul de lege care permite armatei nipone să ia parte la lupte şi în afara ţării. Un preşedinte de Comisiei a încercat să supună textul la vot fără o dezbatere, iar deputaţii din opoziţie au blocat ușile sălii şi l-au înconjurat pe parlamentarul rival.

Proteste au fost şi în afara sălii, acolo unde 13.000 de oameni au cerut renunţarea la respectivul proiect de lege. Actuala Constituție îi împiedică pe soldații japonezi să ia parte la lupte în afara celor de autoapărare, dar premierul Shinzo Abe vrea să schimbe acest lucru din cauza ameninţărlor reprezentate de China şi Coreea de Nord.

Bătaie în Parlamentul Japoniei


O comisie în camera superioară a parlamentului nipon a aprobat joi legislația pentru o schimbare de politică ce ar permite trupelor militare să lupte în străinătate pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, relatează Reuters, conform Agerpres.

Parlamentarii din opoziție au încercat să împiedice fizic votul într-o scenă haotică difuzată de canalele naționale de televiziune. Legislația a provocat proteste de amploare din partea alegătorilor.

Guvernul a afirmat că modificările legislative, salutate de Washington, sunt vitale pentru noile provocări, ca acelea reprezentate de China, a cărei recentă afirmare în Marea Chinei de Sud a nemulțumit țările din regiune.

Dar opozanții afirmă că revizuirile, pe care guvernul intenționează să le supună la vot în plenul camerei superioare în această săptămână, încalcă constituția pacifistă și ar putea implica Japonia în conflicte conduse de SUA în lume.

Legislația a fost deja aprobată de camera inferioară a Dietei nipone.

Citeşte mai multe despre:   scandal,   violente,   Parlamentul Romaniei