Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal la American Airlines: Două femei musulmane au fost coborâte dintr-un avion pentru că un însoțitor de zbor s-a plâns că se simte amenințat

Scandal la American Airlines: Două femei musulmane au fost coborâte dintr-un avion pentru că un însoțitor de zbor s-a plâns că se simte amenințat

Un articol de: - 05 Aug 2016, 14:03
Scandal la American Airlines: Două femei musulmane au fost coborâte dintr-un avion pentru că un însoțitor de zbor s-a plâns că se simte amenințat Foto:thefreethoughtproject.com Externe

Două femei musulmane au fost escortate în afara unui avion al American Airlines pe motiv că staff-ul se simte inconfortabil în prezența lor, informează The Independent. Celor două femei li s-a cerut să plece după ce una dintre ele i s-a plâns unui pasager că nu a primit apă și mâncare, iar un însoțitor de zbor a spus că, din cauza lor, se simte ”în nesiguranță”.

Niala Mohammad, jurnalistă la Voice of America, și prietena sa, care lucrează pentru guvernul federal, se aflau în Miami și urcaseră într-un avion cu destinația Washington, când li s-a cerut să coboare din aeronavă.

Într-o postare pe Facebook, Mohammad a scris că avionul a fost ținut la sol, în Miami, vreme de cinci ore, timp în care nu li s-a dat voie să-și cumpere mâncare sau băutură. Prietena ei și un pasager de culoare albă au început să discute despre această întârziere. În acel moment, un însoțitor de zbor s-ar fi apropiat de ea și i-ar fi spus: ”Dacă aveți vreo problemă, puteți coborî din avion!”. De asemenea, bărbatul ar fi acuzat-o că îi instigă și pe alți pasageri să se plângă și chiar ar fi amenințat-o că o s-o dea jos din avion.

În acele momente, Niala Mohammad se uita la un film și și-a scos căștile din urechi pentru a auzi ce se petrece. Ea i-a făcut o poză însoțitorului de zbor pentru a-l putea identifica, dat fiind că acesta nu purta niciun ecuson și nici nu se recomandase. Lor li s-a spus atunci că fotografierea este o ofensă federală și li s-a cerut să șteargă imaginea.

O femeie angajat al American Airlines ce se ocupă de relațiile cu clienții a urcat apoi la bord și le-a cerut celor două să o urmeze în afara avionului, unde au fost întâmpinate de ofițeri înarmați. Ei le-au spus femeilor că însoțitorul de zbor de mai devreme se simțise amenințat în prezența lor. În schimb, celuilalt pasager nu i s-a cerut să plece.

Celor două musulmane li s-a rezervat câte un loc în următoarea cursă cu destinația Washington, li s-a dat un voucher de 200 de dolari și încă unul de 24 de dolari pentru a-și cumpăra mâncare. Niala Mohammad a scris ulterior că ele au simțit că a fost insultate doar pentru că sunt musulmane.

Un purtător de cuvânt al American Airlines a declarat pentru The Independent că femeia care a fotografiat a încălcat o politică a companiei și de aceea au fost coborâte din avion. În plus, acesta a mai precizat că doamna Mohammad nu s-a plâns imediat după incident că este victima unei discriminări, ci doar mai târziu. În replică, Mohammad a susținut că este dezamăgită de atitudinea companiei, că se simte insultată și că nu este adevărat că nu s-a plâns imediat după incident.

Citeşte mai multe despre:   discriminare