Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SCANDAL la CHIȘINĂU, după ce DODON l-a lăsat fără cetățenie moldovenească pe BĂSESCU

SCANDAL la CHIȘINĂU, după ce DODON l-a lăsat fără cetățenie moldovenească pe BĂSESCU

Un articol de: - 10 Ian 2017, 14:10
Externe

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va solicita Guvernului de la Chișinău revocarea lui Mihai Gribincea, ambasadorul în România, deoarece acesta a susținut că ar putea fi declarat neconstituțional decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia moldovenească.

Dodon a scris, într-o postare pe Internet, că ambasadorul și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul pe care îl are.

”Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia.

Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova”, a scris Dodon, pe Facebook.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat, luni, într-o emisiune la Digi 24, că estimează, pe baza celor spuse de unii experţi, că ar putea fi declarat neconstituţional decretul semnat de preşedintele Igor Dodon prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia moldovenească.

Citeşte mai multe despre:   Chisinau,   republica moldova,   Basescu
 
Loading...