Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal la Chișinău, după trecerea frontierei de către așa zisul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova: Demisii și anchete de amploare în MAI moldovean

Scandal la Chișinău, după trecerea frontierei de către așa zisul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova: Demisii și anchete de amploare în MAI moldovean

Un articol de: B1.ro - 24 Sep 2019, 08:31
Scandal la Chișinău, după trecerea frontierei de către așa zisul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova: Demisii și anchete de amploare în MAI moldovean Externe

Un imens scandal a izbucnit la începutul lunii septembrie în Republica Moldova după ce în presă a apărut o înregistrarea video de pe camerele de supraveghere de la Aeroportul Internațional Chișinău în care se vede cum un polițist de frontieră „facilitează” trecerea frontierei de către așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol Ruslan Mova.

La scurt timp după acest incident, Ruslan Mova a recunoscut pentru deschide.md că el este cel care apare pe înregistrări. El a mai precizat că în cadrul MAI de la Chișinău există o anchetă internă pe acest caz.

În acest context, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat într-o intervenție televizată la TV8 că materialele acumulate în cadrul anchetei inițiate la Poliția de Frontieră (PF) în cazul presupusei treceri ilegale a frontierei de către pretinsul ministru de interne din regiunea transnistreană Ruslan Mova au fost expediate către Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Mai mult, cinci angajați ai Poliției de Frontieră ar avea implicații în aceste treceri ale frontierei de către așa-zisul demnitar transnistrean. Unii dintre ei ar fi fost eliberați din funcții, iar alții, au scris cereri de demisie.

„Noi avem mai multe video, cum unii polițiști de frontieră îi duc gențile lui Mova (…). El este în relații de rudenie cu anumite persoane care au deținut funcții înalte în Poliție”, a declarat Vasiloi, menționând că are bănuieli că și alți așa-numiți demnitari sau businessmani din stânga Nistrului s-ar fi bucurat anterior de facilități similare la trecerea frontierei.

Citeşte mai multe despre:   Transnistria,   Republica Moldova