Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandal sexual la Vatican: Doi italieni, arestaţi după ce au şantajat 100 de preoţi catolici

Scandal sexual la Vatican: Doi italieni, arestaţi după ce au şantajat 100 de preoţi catolici

Un nou scandal sexual zguduie Vaticanul. Doi italieni au fost arestaţi, sub acuzaţia că au şantajat 100 de preoţi catolici. Bărbaţii le cereau prelaţilor, bani că să păstreze tăcerea, după ce întreţineau raporturi sexuale cu aceştia.

Zece mii de euro. Acesta era preţul pe care preoţii catolici implicaţi în acest scandal se vedeau nevoiţi să-l plătească, pentru a cumpăra tăcerea bărbaţilor cu care întreţineau relaţii sexuale.

Acuzaţii obişnuiau să-şi "agaţe" victimele pe Internet, pe Facebook sau Messenger. Peste 100 de preoţi italieni au căzut în capcană. Au fost filmaţi în timpul partidelor de sex şi apoi şantajaţi.

Poliţiştii au găsit în casa celor doi suspecţi înregistrarile cu partidele de sex şi o listă de contacte.

Unul dintre suspecţi a povestit că un preot implicat în scandal i-ar fi trimis regulat sume de bani şi i-ar fi cumpărat chiar şi o maşină. Un al doilea preot l-ar fi contactat pe Facebook şi l-ar fi invitat să petreacă trei zile împreună la un hotel din Roma, oferindu-i un bilet de tren şi 300 de euro pentru a cumpăra cannabis, alcool şi prezervative. Bărbatul susţine că începuse să primească cereri, prin webcam, de la zeci de preoţi.

În ultimul timp, scandalurile sexuale în care este implicat Vaticanul au devenit obişnuinţă. Mai mult, în luna februarie, Vaticanul a recunoscut că a investigat mai mult de patru mii de cazuri de abuzuri sexuale asupra copiilor. În acest context, Papa Benedict al 16-lea şi-a cerut scuze de la victimele abuzurilor sexuale iniţiate de preoţii catolici, după ce sute de astfel de cazuri au fost dezvăluite în Irlanda, Belgia, Austria, Elveţia si Germania.

Citeşte mai multe despre:   sex,   Vatican