Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SCANDAL URIAȘ în Franța: Unul dintre cei mai cunoscuți romancieri a ieșit la rampă cu declarații sexiste cutremurătoare! „Femeile de peste 50 de ani...”

SCANDAL URIAȘ în Franța: Unul dintre cei mai cunoscuți romancieri a ieșit la rampă cu declarații sexiste cutremurătoare! „Femeile de peste 50 de ani...”

Un articol de: B1.ro - 08 Ian 2019, 09:32
SCANDAL URIAȘ în Franța: Unul dintre cei mai cunoscuți romancieri a ieșit la rampă cu declarații sexiste cutremurătoare! „Femeile de peste 50 de ani...” sursă foto: standard.co.uk Externe

Yann Moix, unul dintre cei mai cunoscuți autori și prezentatori de televiziune din Franța, a aruncat scena publică în aer, după ce a afirmat că este „incapabil” să iubească o femeie a cărei vârstă a depășit 50 de ani, subliniând că acestea sunt „invizibile” pentru el, relatează The Guardian.

Așadar, Yann Moix, un romancier laureat cu mai multe premii, a făcut o serie de comentarii controversate, care au stârnit vâlvă pe scena publică franceză. Declarațiile reprobabile au fost făcute în timpul unui interviu pentru ediția franceză a revistei Marie-Claire.

„Prefer trupurile femeilor mai tinere, atâta tot. Pur și simplu. Corpul unei femei de 25 de ani este extraordinar. De partea cealaltă, corpul unei femei de 50 de ani nu este extraordinar deloc”, a spus acesta, adăugând că preferă să se întâlnească cu femei asiatice, în special coreene, chineze și japoneze.

„Poate că aceste declarații vor suna trist pentru femeile cu care mă întâlnesc, dar femeile asiatice sunt suficient de îmbelșugate, generoase și nenumărate pentru mine, ca să-mi mai șteargă din rușine”, a spus Yann Moix, într-o notă ironică.

Moix a câștigat numeroase premii pentru scrierile sale, printre care prestigiosul Prix Goncourt pentru primul său roman și Prix Francois Mauriac din partea Academiei Franceze, în anul 1996, pentru lucrarea sa de debut - Jubilations Vers le Ciel. Totodată, Moix a regizat trei filme și, în plus, este gazda unui popular talk-show.

Bineînțeles, comentariile sale au stârnit furia utilizatorilor de social media. Ba mai mult, jurnalista și scriitoarea Colombe Schneck, în vârstă de 52 de ani, a publicat o fotografie cu spatele său pe Instagram, cu mesajul: „Voila, spatele unei femei de 52 de ani...ce imbecil ești, nu știi ce pierzi, tu și creierul tău micuț și leneș”.

Mona Chollet, autoarea feministă, s-a alăturat și ea valului de critici, spunând despre Moix că este un „animal trist”, în timp ce Laura Hulley, din secția politică a ambasadei britanice la Paris, a lansat un tweet cu mesajul „La mulți ani, sexiștilor din toată lumea!”.

Nu în ultimul rând, Olivia Gregoire, deputat francez și una dintre vocile partidului care-l susține pe Macron (La Republique en Marche), a lansat și ea un tweet cu mesajul: „Foarte elegant, Yann Moix. Foarte, foarte elegant. Dar cum sunt sigură că prostia și vulgaritatea nu au vârstă, la fel de sigură sunt și de situația lui reală, dat fiindcă mă îndoiesc că majoritatea femeilor caută o persoană ca el”.

Citeşte mai multe despre:   yann moix