Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scandalul BEBELUŞILOR modificaţi genetic: Anunţ de ultim moment făcut de cercetătorul chinez. ŞOC total în comunitatea ştiinţifică

Scandalul BEBELUŞILOR modificaţi genetic: Anunţ de ultim moment făcut de cercetătorul chinez. ŞOC total în comunitatea ştiinţifică

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 10:44
Scandalul BEBELUŞILOR modificaţi genetic: Anunţ de ultim moment făcut de cercetătorul chinez. ŞOC total în comunitatea ştiinţifică Externe

Cercetătorul chinez care a anunţat că a contribuit la naşterea primilor bebeluşi din lume care au fost modificaţi genetic a anunţat miercuri că va face o pauză în cercetările sale, în urma controverselor uriaşe apărute pe plan internaţional după dezvăluirile sale, informează Agerpres.

He Jiankui a evocat din nou realizarea sa la cea de-a doua ediţie a Human Genome Editing Summit, organizată la Universitatea din Hong Kong, afirmând că a contribuit la naşterea unor gemene ale căror secvenţe ADN au fost modificate pentru a le face să devină rezistente în faţa HIV, virusul care declanşează SIDA.

El a explicat la un seminar ce a avut loc într-un amfiteatru arhiplin, în care erau prezente aproximativ 700 de persoane, că opt cupluri - toate alcătuite dintr-un tată seropozitiv şi o mamă seronegativă - s-au oferit să fie voluntari în acest experiment.

De asemenea, cercetătorul chinez a prezentat scuze pentru faptul că rezultatul experimentului său a ajuns în presă în mod neaşteptat.

"O pauză a fost luată în testele clinice, ţinând cont de situaţia actuală", a mai adăugat He Jiankui, care a mai precizat şi faptul că universitatea unde profesează nu a fost la curent cu desfăşurarea studiului său.

He Jiankui a spus că experimentul lui a fost autofinanţat şi a respins acuzaţia potrivit căreia cercetarea ar fi fost desfăşurată în secret, argumentând că s-a adresat comunităţii ştiinţifice pe această temă în ultimii trei ani.

Profesorul chinez şi-a obţinut doctoratul la Universitatea Rice din Houston şi a efectuat studii post-doctorale la Stephen Quake Laboratory din cadrul Universităţii Stanford.

Chiar dacă momentan şi-a oprit cercetările, Savantul asiatic a declarat că este mândru de munca lui şi a dezvăluit că mai există o voluntară însărcinată în urma participării sale la acest experiment medical!

Într-un mesaj video publicat online duminică, He Jiankui a afirmat că a folosit o tehnologie de editare a genelor, cunoscută sub numele CRISP-Cas9, pentru a modifica genele embrionare de la gemenele născute luna aceasta.

Oamenii de ştiinţă şi guvernul chinez au denunţat experimentul anunţat de profesorul He Jiankui, iar reprezentanţii spitalului asociat cu acest studiu au sugerat că aprobările sale etice au fost falsificate.

Peste 100 de oameni de ştiinţă, cei mai mulţi din China, au spus într-o scrisoare deschisă publicată marţi că utilizarea tehnologiei CRISP-Cas9 pentru manipularea genetică a embrionilor umani este periculoasă şi nejustificată. "Cutia Pandorei a fost deschisă", au adăugat semnatarii scrisorii.
 

Citeşte mai multe despre:   China,   He Jiankui,   ADN