Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scenariu negru pentru Uniunea Europeană. Anunțul lui George Soros

Scenariu negru pentru Uniunea Europeană. Anunțul lui George Soros

Un articol de: Andi Miron - 22 Mai 2020, 17:06
Scenariu negru pentru Uniunea Europeană. Anunțul lui George Soros foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

Pandemia de coronavirus ar putea avea un efect letal în ceea ce privește soarta Uniunii Europene. În opinia filantropului originar din Ungaria, COVID-19 ar putea semna sențința blocului comunitar, dacă nu vor fi asumate anumite angajamente ferme din partea statelor membre. 

George Soros trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul Uniunii Europene, puternic afectată din punct de vedere economic, în contextul COVID-19. Miliardarul în vârstă de 89 de ani crede că pagubele materiale provocate de noul coronavirus în economia zonei euro vor persista destul de mult, în ciuda prognozelor optimiste anunțate de diverși specialiști.

„Dacă UE nu va putea lua în discuție acum acest subiect, ar putea să nu supraviețuiască provocărilor cu care se confruntă în prezent. Aceasta nu este o posibilitate teoretică, ar putea fi o realitate tragică”, a declarat George Soros, potrivit Reuters.

În opinia lui George Soros, Italia a fost tratată incorect de către UE, în frunte cu Germania. 

„Relaxarea prevederilor privind ajutoarele de stat, care favorizează Germania, a fost una incorectă în ceea ce privește Italia, care era deja bolnavul Europei. Mai apoi, a fost țara cel mai grav afectată”, a mai precizat omul de afaceri pentru sursa citată. 

 

Germania și Franța, înțelegere de 500 de miliarde de euro

 

Emmanuel Macron și Angela Merkel au bătut palma. Președintele Franței și cancelarul german au propus liderilor europeni un plan de relansare a UE, în valoare de 500 de miliarde de euro.

Planul lui Emmanuel Macron și al Angelei Merkel va avea drept scop sprijinirea statelor spațiului european, lovit de o recesiune de amploare istorică.

„Pentru a susţine o relansare durabilă care restabileşte şi întăreşte creşterea în UE, Germania şi Franţa susţin crearea unui Fond de relansare ambiţios, temporar şi cu obiective precise în cadrul viitorului buget al UE şi căruia să i se aloce o sumă de 500 de miliarde de euro”, este declarația celor doi lideri europeni, susținută luni, 18 mai.

Inițiativa franco-germană presupune oferirea de granturi țărilor și regiunilor cel mai grav afectate de criza COVID-19. Banii ar urma să fie colectați în numele Uniunii Europene de pe piețele de capital și ar urma să fie incluși în cadrul bugetului UE pentru perioada 2021-2027.

 

Citeşte mai multe despre:   George Soros,   Uniunea Europeana,   COVID-19