Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scene de film la atacul din Kenya: Un băiat de 4 ani i-a convins pe terorişti să-i cruţe familia. Atacatorii şi-au cerut iertare şi i-au dat batoane Mars

Scene de film la atacul din Kenya: Un băiat de 4 ani i-a convins pe terorişti să-i cruţe familia. Atacatorii şi-au cerut iertare şi i-au dat batoane Mars

Un băieţel de 4 ani de origine britanică i-a impresionat pe teroriștii care urmau să-i ucidă mama și sora de 6 ani, reușind să le salveze, astfel, viața.

Micuțul Elliot Prior se afla în mall-ul din Nairobi, în momentul în care trupele islamist a luat cu asalt Westgate, sâmbătă.

Băiatul se afla împreună cu mama sa şi cu sora lui de 6 ani, la cumpărături, în supermarket-ul din mall.

Când au auzit împuşcăturile, toţi trei s-au adăpostit după o ladă frigorifică şi au stat ascunși aproape o oră, după care teroriştii Al-Shabab i-au descoperit.

Femeia și-a apărat cei doi copii, dar unul dintre terorişti a împuşcat-o în picior.

În acel moment, micuțul Elliot a ieșit din spatele ladei frigorifice și le-a spus încruntat teroriștilor că sunt niște monștri.

"Eşti un om foarte rău!", i-a spus băiețelul teroristului care îi amenința cu arma.

Scena care a urmat pare a fi desprinsă din filme. Atacatorii au lăsat armele jos, ba mai mult, și-au cerut iertare de la băiat și de la familia lui.

"Te rog, iartă-mă. Noi nu suntem nişte monştri" şi, în mod cu totul neaşteptat, le-a oferit copiilor batoane de ciocolată Mars, scrie Daily Mail.

În plus, teroriştii au încercat s-o convingă pe mama copiilor să se convertească la Islam. Aceștia i-au spus că "religia musulmană nu este o religie rea".

"O să ne iertaţi? O să ne iertaţi?", au întrebat-o teroriştii, după cum a povestit femeia publicaţiei The Independent.

"Mi-au spus că ar trebui să îmi schimb religia şi să trec la Islam. Bineînţeles că eram în stare să le spun ce doreau ei să audă, numai să ne lase să plecăm", a relatat apoi femeia.

 

Citeşte mai multe despre:   atac,   Kenya,   teroristi,   atentat,   mall