Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Schimb dur de replici între președintele Rusiei și cel al Moldovei, la Minsk (VIDEO)

Schimb dur de replici între președintele Rusiei și cel al Moldovei, la Minsk (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 11 Oct 2014, 11:29
Schimb dur de replici între președintele Rusiei și cel al Moldovei, la Minsk (VIDEO) Externe

Schimb dur de replici între Vladimir Putin şi preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, la summitul Comunităţii Statelor Independente de la Minsk. Discuţiile aprinse au continuat chiar şi în timpul discursului susţinut de preşedintele Tajikistanului.

Preşedintele Moldovei şi-a exprimat regretul în legătură cu atitudinea Rusiei faţă de semnarea Acordului de Asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi i-a reproşat lui Vladimir Putin introducerea embargourilor pentru produse moldoveneşti.

"Ne pare rău că, în urma negocierilor și consultărilor pe care le-am avut, colegii noștri din Rusia au introdus embargoul. Nu au fost aduse argumente plauzibile privind introducerea embargoului", a spus Nicolae Timofti.

Vladimir Putin a replicat şi şi-a exprimat regretul că Republica Moldova refuză să se consulte cu Rusia privind asocierea sa cu Uniunea Europeană.

"Rusia a iniţiat consultări intense cu Uniunea Europeană şi Ucraina. Şi iată rezultatul, am convenit că intrarea în vigoare a Acordului de liber-schimb UE-Ucraina va fi amânată. Dar unde a fost Republica Moldova? De ce cu Republica Moldova nu am putut construi asemenea relaţii? Ne-am adresat Chişinăului în repetate rânduri cu o propunere similară, dar, din păcate, nu am primit un răspuns clar din partea colegilor noştri moldoveni", a replicat Putin.

Schimbul dur de replici între Putin şi Timofti a continuat chiar şi în timpul discursului lui Emomali Rahmon, preşedintele Tajikistanului.
 
În iulie, Rusia a impus un embargou asupra importurilor de fructe şi legume moldoveneşti, iar din 1 septembrie a introdus şi taxe vamale pentru importurile unor produse provenind din Republica Moldova. Măsura a fost decisă după ce Chişinăul a semnat la 27 iunie Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

 
Schimb dur de replici între Vladimir Putin şi Nicolae Timofti, la Minsk

Citeşte mai multe despre:   nicolae timofti,   Vladimir Putin