Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia: Școlile din Milano vor fi închise pentru o săptămână din cauza răspândirii coronavirusului 

Italia: Școlile din Milano vor fi închise pentru o săptămână din cauza răspândirii coronavirusului 

Un articol de: George Lupu - 23 Feb 2020, 15:18
Foto: pixabay.com Externe

Epidemia de coronavirus închide, pentru o săptămână, școlile din Milano și din toată Lombardia.

”Luni, 24 februarie, școlile sunt închise la Milano în condițiile în care 89 de persoane din Lombardia au fost contaminate cu coronavirus, potrivit celui mai recent raport de duminică dimineața. De asemenea, o persoană din Lombardia a murit din cauza infecției”, a declarat primarul din Milano, Giuseppe Sala, potrivit milanotoday.it.

”În acest moment, chiar dacă este vorba despre o măsură prudențială, cred că școlile ar trebui să fie închise la Milano. Voi propune liderului reguonal extinderea măsurii și la nivelul zonei metropolitane”, a mai spus edilul, precizând că toate restricțiile au fost impuse ca măsuri de precauție și nu în ideea de a induce panica în rândul populației. 

”Unele școli sunt deja închise din cauza carnavalului. Credem că este mai prudent să le închidem pe toate începând de luni. Închiderea școlilor pentru o săptămână cred și sper că va fi suficientă”, a mai spus Sala. 

Încă de sâmbătă seara, s-a luat decizia suspendării tuturor activităților sportive în zonele din Italia care sunt cele mai afectate de epidemie. De asemenea, cursurile și examenele din universitățile din Lombardia au fost suspendate. 

Între timp, autoritățile de la Roma au anunțat că 132 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în Italia, 89 dintre acestea fiind înregistrate în regiunea Lombardia, iar alte 25, în Veneto, informează La Repubblica. 

De altfel, Lombardia și Veneto sunt cele mai afectate regiuni din peninsulă de epidemia de coronavirus.

Este vorba despre provinciile în care trăiesc cei mai mulți români din Italia. Din cei aproximativ 1.200.000 de milioane de români care locuiesc în pensinsulă, aproape 180.000 se află în Lombardia, iar alți circa 130.000 trăiesc în Veneto, potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică din Italia la începutul anului trecut. De asemenea, aproximativ 150.000 de conaționali se află în regiunea Piemonte, aflată tot în nordul țării. 

În aceste condiții, Guvernul de la Roma a anunțat măsuri speciale în încercarea de a opri răspândirea virusului. Astfel, autoritățile au decis închiderea localităților celor mai afectate. În total, carantina a fost instituită în 11 localități. Este vorba despre Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică, impunerea unor măsuri suplimentare pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut alarmat în ultimele zile, în Italia, țară în care trăiesc peste un milion de români. 

Astfel, persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit, în ultimele două săptămâni, în aceste zone, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile. 

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la punctele de frontieră terestre, maritime/fluviale și aeriene. 

Până în acest momnent, autoritățile italiene nu au raportat cazuri de cetățeni români care să aibă simptomele specifice infecției cu coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Milano