Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Școlile nu vor fi închise în Franța, în ciuda noii tulpini de COVID-19

Școlile nu vor fi închise în Franța, în ciuda noii tulpini de COVID-19

Un articol de: George Lupu - 13 Ian 2021, 13:27
Școlile nu vor fi închise în Franța, în ciuda noii tulpini de COVID-19 Externe

Apariția noii tulpini de coronavirus nu va conduce la închiderea unităților de învățământ, în ciuda faptului că autoritățile pregătesc noi măsuri restrictive pentru a preveni o explozie a cazurilor de COVID-19. ''Credem că informaţiile britanice referitoare la noua tulpină nu sunt suficiente pentru a ne determina să recomandăm închiderea şcolilor în Franţa'', a declarat Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific implicat în gestionarea pandemiei COVID-19, potrivit Reuters.

 

Autoritățile franceze nu vor închide școlile, în ciuda noii tulpini de COVID-19Experții estimează că noua tulpină de COVID-19 a condus la o creștere a cazurilor noi de COVID-19, cu 1% în ultimele zile.

''Provocarea imediată nu este să o eliminăm, ci să-i încetinim transmiterea adoptând un număr de măsuri restrictive'', a continuat omul de știință citat.

Preşedintele Emmanuel Macron are programată miercuri dimineaţă o întâlnire cu principalii miniştri pentru a discuta o eventuală înăsprire a restricţiilor. Interdicţia de circulaţie la nivel naţional ar putea intra în vigoare de la ora 18:00 în loc de 20:00, aşa cum s-a întâmplat deja în unele părţi din estul şi sud-estul ţării, relatează presa franceză.

 

Ce se întâmplă cu anul școlar în România

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat, luni seară, la TVR, că nu este exclus niciun scenariu în legătură cu deschiderea școlilor. Acesta a mai precizat că la finalul lunii ianuarie va anunţa dacă din data de 8 februarie se vor relua cursurile în format fizic. 

El a precizat că rata de infectare este importantă în vederea redeschiderii școlilor. 

„Nu excludem niciun scenariu, nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu, nicio combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie, cu cel puțin o săptămână înainte de data de 8 februarie, programtă pentru începerea semestrului doi”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

 „Este sigur că cele trei săptămâni din semestrul întâi vor fi online. Ministerul Educaţiei şi Guvernul României îşi doresc să înceapă şcoala pe 8 februarie, însă acest lucru se va face în funcţie de evoluţia ratei de infectare, după vacanţa de iarnă, care s-a încheiat ieri, 10 ianuarie. Ştim foarte bine că sunt necesare 14 zile, deci de aceea am spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie, ultima decadă, mai exact, a lunii ianuarie, în funcţie de evoluţia ratei de infectare”, a mai spus acesta. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   COvid-19,   Frannta