?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scriitoarea Bel Kaufman a încetat din viață la vârsta de 103 ani

Scriitoarea Bel Kaufman a încetat din viață la vârsta de 103 ani

Un articol de: - 27 Iul 2014, 13:37
Foto: nytimes.com Externe
Scriitoarea Bel Kaufman, autoarea romanului "Up the Down Staircase" (1965), care a stat la baza filmului omonim din 1967, regizat de Robert şi Pat Mulligan, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 103 ani, la domiciliul său din New York, relatează CNN.

Născută în Germania şi crescută în Rusia, Bel Kaufman s-a mutat în Statele Unite împreună cu familia la vârsta de 12 ani.

După ce a îmbrăţişat cariera de profesoară timp de trei decenii, Bel Kaufman a început să scrie şi a cunoscut celebritatea cu romanul "Up the Down Staircase", care a stat timp de 64 de săptămâni pe lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times şi s-a vândut în peste şase milioane de exemplare în toată lumea.

Romanul spune povestea Sylviei Barrett, o tânără profesoară de engleză care se confruntă cu birocraţia sistemului de educaţie publică după ce începe să predea la o şcoală din New York.

Cartea a fost ecranizată în 1967 de Robert şi Pat Mulligan, iar în rolul tinerei profesoare Sylvia Barrett a fost distribuită actriţa Sandy Dennis, care s-a lansat în "Splendoare în iarbă" (1961) şi "Cui i-e frică de Virginia Woolf?" (1966).

Deşi a mai publicat nuvele şi povestiri, Bel Kaufman a mai scris doar un singur roman, "Love, Etc.", editat în 1979, care însă nu s-a mai bucurat de acelaşi succes ca "Up the Down Staircase".
 
 
 
Loading...