Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scriitoarea J.K. Rowling, despăgubită în justiție după ce s-a aflat de romanul publicat sub un pseudonim literar

Scriitoarea J.K. Rowling, despăgubită în justiție după ce s-a aflat de romanul publicat sub un pseudonim literar

Autoarea J.K. Rowling a acceptat ”despăgubiri substanțiale” din partea unui cabinet de avocatură, care a dezvăluit că britanica a publicat un roman folosind un pseudonim masculin.

Întreaga sumă a fost donată unei organizații de caritate care îi ajută pe militari și pe familiile lor, a decis autoarea, scrie Mediafax.

Aceasta a depus plângere împotriva cabinetului de avocatură Russells după apariţia, în luna iulie, a unui articol în cotidianul britanic Sunday Times care dezvăluia faptul că celebra scriitoare a publicat sub pseudonim un roman poliţist, intitulat "The Cuckoo's Calling". Ea a scris această carte sub pseudonimul Robert Galbraith, prezentat în prefaţa volumului ca fiind un fost membru al forţelor armate britanice, care a lucrat apoi în sectorul privat, în domeniul securităţii civile.

Cabinetul de avocatură a recunoscut că informația s-a scurs după ce unul dintre asociații săi a dezvăluit secretul unei prietene, care la rândul său a vândut informația către Sunday Times.

Citeşte mai multe despre:   album,   carte