Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scriitorul Gabriel Garcia Marquez suferă de demenţă

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez suferă de demenţă

Laureatul premiului Nobel pentru literatură din anul 1982, scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, suferă de demență, potrivit fratelui autorului, citat de BBC.

Cu ocazia unui seminar organizat la Cartagena, Jaime Garcia Marquez le-a dezvăluit unor studenţi că fratele său îl sună adesea pentru a-l întreba mereu aceleaşi lucruri simple.

Are probleme cu memoria. Uneori plâng, pentru că simt că îl pierd", a spus fratele scriitorului, care a vorbit în premieră despre starea îndrăgitului autor columbian.

Invitat să vorbească la un seminar literar despre relaţia sa cu fratele său, Jaime a spus că nu mai poate să evite să vorbească despre această boală.

Se simte bine din punct de vedere fizic, dar suferă de demenţă de multă vreme. Încă mai are umorul, bucuria şi entuziasmul pe care le-a avut dintotdeauna", a adăugat acesta.

Fratele scriitorului a mai precizat că demența de care suferă Gabriel Garcia Marquez „este o boală care afectează familia noastră".

În vârstă de 85 de ani, Gabriel Garcia Marquez locuieşte în prezent în Mexic şi în ultimii ani nu a mai apărut în public. Fratele său spune că acesta a încetat să mai scrie.

Una dintre capodoperele sale, romanul din 1967 "Un veac de singurătate", începe cu povestea unei familii care nu mai poate să îl îngrijească pe bătrânul bunic, senil, din acea familie.

Cel mai popular roman al său este "Un veac de singurătate" (1967), însă alte creații îndrăgite sunt şi "Cronica unei morţi anunţate" (1981), "Dragostea în vremea holerei" (1985) sau "Generalul în labirintul său" (1989).


Citeşte mai multe despre:   boală,   scriitor