Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scriitorul Philip Roth a primit premiul "Man Booker International"

Scriitorul Philip Roth a primit premiul "Man Booker International"

Scriitorul american Philip Roth a fost numit câştigătorul celei de-a patra ediţii a prestigiosului Man Booker International Prize, informează BBC.

Man Booker International Prize, pe lângă suma de 60.000 de lire sterline, este oferit unui scriitor pentru reuşitele în domeniul literaturii.

"Este o mare onoare pentru mine şi sunt încântat pentru că primesc acest premiu", a declarat Roth, citat de sursa precizată.

Philip Roth, în vârstă de 78 de ani este romancierul american care a a câştigat pentru prima dată premiul Pulitzer în 1997 pentru romanul "American Pastoral". De asemenea, este câştigătorul a patru mari premii literare, respectiv "National Book Critics Circle Award" pentru "Patrimoniu", "Faulkner Award" pentru "Operaţiunea Shylock"şi "National Book Award" pentru "Sabbath's Theater".

Roth şi-a câştigat faima încă din 1959 cu colecţia "Goodbye, Columbus" şi cu bestseller-ul "Complexul lui Portnoy" din 1969. Un alt roman celebru al autorului este "The Human Stain (Pata Umană)", ecranizat în 2003 de către Robert Benton.

"Timp de 50 de ani cărţile lui Philip Roth au stimulat, provocat şi amuzat în acelaşi timp cititorii săi", a afirmat academicianul Rick Gekoski.

Citeşte mai multe despre:   scriitor,   american,   carte