Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Scrisoare către Obama. Un copil de șase ani din SUA s-a oferit să-l primească la el acasă de Omran, băiețelul sirian care a devenit simbolul tragediei din Siria (VIDEO)

Scrisoare către Obama. Un copil de șase ani din SUA s-a oferit să-l primească la el acasă de Omran, băiețelul sirian care a devenit simbolul tragediei din Siria (VIDEO)

Un articol de: - 23 Sep 2016, 17:15
Scrisoare către Obama. Un copil de șase ani din SUA s-a oferit să-l primească la el acasă de Omran, băiețelul sirian care a devenit simbolul tragediei din Siria (VIDEO) Foto:deccanchronicle.com Externe

Un băiețel de șase ani din Statele Unite a dat o lecție de generozitate și dragoste întregii lumi. Alex i-a trimis o scrisoare președintelui Barack Obama, în care s-a oferit să îl primească în familia sa pe Omran, băiețelul sirian care a fost filmat în stare de șoc într-o ambulanță, imediat după ce un bombardament a distrus casa în care locuia.

Alex, care locuiește în New York, a fost foarte supărat după ce a văzut imaginile cu micuțul Omran stând șocat și plin de sânge într-o ambulanță. 

”Dragă președinte Obama, îți aduci aminte de băiatul care a fost luat de ambulanță în Siria? Ai putea să mergi să-l iei și să ni-l aduci nouă acasă? O să vă așteptăm cu steaguri și flori și baloane! Îi vom da o familie și va fi fratele nostru!”, a scris Alex în scrisoare.

Obama l-a citat pe copil la summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaților, înainte ca administrația de la Casa Albă să-l înregistreze chiar pe Alex citindu-și scrisoarea.

Scrisoare către Obama. Un copil de șase ani din SUA s-a oferit să-l primească la el acasă de Omran, băiețelul sirian care a devenit simbolul tragediei din Siria

”Ar trebui să fim cu toții ca Alex. Imaginați-vă cum ar arăta lumea dacă toți am fi așa. Imaginați-vă câtă suferință am alina și câte vieți am salva”, a scris președintele pe Facebook.

Reacțiile de pe rețeaua de socializare au fost pe măsura gestului micuțului Alex.

”Un copil de șase ani care dă dovadă de mai multă umanitate, dragoste și înțelegere decât majoritatea adulților. Felicit părinții și știu că lumea are multe lucruri grozave să-i ofere lui Alex”, a scris Amanda Keller. Comentariul ei a primit aproape 11.000 de aprecieri.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Președintele american a cerut statelor dezvoltate să facă mai mult pentru a-i ajuta pe refugiații din Siria

Citeşte mai multe despre:   obama,   criza refugiatilor,   bombardament,   Siria,   salvare