Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Se împlinesc 15 ani de la moartea prințesei Diana. Britanicii încă păstrează vie amintirea ei

Se împlinesc 15 ani de la moartea prințesei Diana. Britanicii încă păstrează vie amintirea ei

La 15 ani de când şi-a pierdut viaţa în accidentul din tunelul de la Paris, Lady Diana continuă să fie iubită de britanici. Memorialul dedicat ”Prinţesei inimilor”, din Londra, este loc de pelerinaj. Oamenii vin, aduc flori, suveniruri, şi îşi amintesc de Diana aşa cum era: o fire caritabilă şi caldă.

Cărţile poştale cu chipul Dianei sunt nelipsite din suvenirurile londoneze, iar toaletele ei şi bijuteriile continuă să se vândă la licitaţii contra unor sume impresionante.

Emirul Qatarului, care a cumpărat între timp celebrul magazin Harrods, a păstrat memorialul comandat de Mohamed al-Fayed, tatăl iubitului Dianei, prin faţa căruia trec turiştii: fotografii ale lui Dodi şi prinţesei, un pahar de cristal din care a băut aceasta în seara de dinaintea morţii şi replica inelului oferit acesteia de Dodi.

Viaţa lui Lady Di este şi subiect de film. Ultimii ani ai prinţesei, ce a fost căsătorită timp de două decenii cu moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, fac tema unei pelicule ce se turnează în prezent, în care Diana este interpretată de Naomi Watts.

După un deceniu şi jumătate de la moartea prinţesei Diana, familia regală britanică pare să-şi fi recâştigat popularitatea, în cădere liberă după tragedia din 31 august 1997, în timp ce fiii ei i-au luat locul în lumina reflectoarelor.

Primul, William, matur în comportament, a încântat regatul în aprilie 2011, când s-a căsătorit cu Kate Middleton, după ce i-a oferit celebrul inel de logodnă ornat cu safire şi diamante care i-a aparţinut mamei sale. Harry este răsfăţatul tabloidelor.


15 ani de la moartea prințesei Diana
Embed:

Citeşte mai multe despre:   comemorare,   accident