Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Secretarul de Stat american John Kerry: Bashar al-Assad nu are intenția sau puterea de a preda armele chimice din Siria

Secretarul de Stat american John Kerry: Bashar al-Assad nu are intenția sau puterea de a preda armele chimice din Siria

John Kerry, secretarul de Stat american, a declarat, luni, că arsenalul chimic al Siriei este controlat de trei lideri, prin care se află și președintele Bashar al-Assad, care nu are nici intenția și nici puterea de a-l preda comunității internaționale, relatează AFP.

"Armele chimice din Siria pe care le supraveghem în prezent se află sub controlul unei reţele foarte strânse din cadrul regimului sirian. Bashar al-Assad, fratele său Maher al-Assad şi un general sunt cele trei persoane care deţin controlul asupra deplasărilor şi folosirii armelor chimice", a declarat Kerry.

"Nu avem îndoieli privind lanţul de responsabilităţi", a mai spus secretarul.

În ceea ce privește acțiunile pe care guvernul sirian le-ar putea lua pentru a evita eventualele atacuri din partea Statelor Unite, John Kerry a precizat că al-Assad ar putea preda arsanelul chimic.

"Bineînţeles că el (n.r. Bashar al-Assad) ar putea preda integral comunităţii internaţionale arsenalul său chimic, săptămâna următoare, fără întârziere (...). Însă el nu este pregătit s-o facă şi nu poate", a adăugat secretarul de Stat.

Citeşte mai multe despre:   John Kerry,   Bashar al-Assad,   Siria