Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziție a puterii în Siria

Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziție a puterii în Siria

Un articol de: - 28 Sep 2015, 12:02
Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la ONU despre o posibilă tranziție a puterii în Siria Foto: theiranproject.com Externe

Secretarul de Stat american John Kerry și Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat la New York despre o posibilă tranziție de putere în Siria, stat devastat de război, informează Reuters. Totodată, cei doi lideri au discutat despre implicarea Rusiei în acest stat și despre căile ce pot fi găsite în vederea evitării producerii unor incidente.

"A fost un schimb de opinii foarte aprofundat despre implicaţiile atât militare, cât politice, ale angajării sporite a Rusiei în Siria. Au discutat nu doar despre dezescaladarea conflictului ci, în măsura în care este posibil, despre o revenire la negocierea unei căi de înaintare către o tranziţie politică. Ei au discutat despre diverse modalităţi de a analiza acest lucru", a declarat pentru presă, sub protecţia anonimatului, un oficial american de rang înalt, care a adăugat că întâlnirea a avut scopul să o pregătească pe cea de luni între preşedinţii american şi rus.

Rusia părea că a preluat inițiativa de a pune capăt conflictului din Siria, în timp ce Statele Unite încearcă să elaboreze o nouă strategie care să aibă același scop. în paralel, Franţa şi-a trimis avioanele să bombardeze ţinte ale grupării Statul Islamic.

"Suntem îngrijoraţi cu privire la felul în care vom avansa", a declarat Kerry pentru presă. Potrivit unor oficiali americani, el lucrează la o nouă inițativă politică, dar care să includă și Rusia și alte stete importante din Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, președintele rus a luat în derâdere eforturile americanilor de a pune capăt războiului din Siria. Putin a declarat că Moscova, care a trimis luna aceasta tancuri şi avioane de război la o bază militară rusă din Siria, încearcă la rândul ei să creeze un "cadru coordonat" pentru soluţionarea conflictului.

Totodată, liderul de la Kremlin a calificat susținerea pe care americanii o acordă forțelor rebele din Siria ca fiind ilegală și ineficientă și a apreciat că este decesar ca regimul de la Damasc să fie inclus într-un efort internaţional în lupta împotriva Statului Islamic.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   razboi,   statul islamic