Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Secretarul de stat american Rex Tillerson a lăudat România pentru "progresele semnificative înregistrate în lupta anti-corupție și în sprijinul statului de drept"

Secretarul de stat american Rex Tillerson a lăudat România pentru "progresele semnificative înregistrate în lupta anti-corupție și în sprijinul statului de drept"

Un articol de: - 09 Iun 2017, 21:01
Secretarul de stat american Rex Tillerson a lăudat România pentru "progresele semnificative înregistrate în lupta anti-corupție și în sprijinul statului de drept" Externe

Președintele Klaus Iohannis s-a văzut înainte de întâlnirea oficială cu Donald Trump cu secretarul american de stat Rex Tillerson. 

Cu această ocazie oficialul american a numit România "un model în regiune" lăudând-o pentru "progresele semnificative înregistrate în lupta anti-corupție și în sprijinul statului de drept", transmite Administrația Prezidențială.

Discuția dintre cei doi s-a bazat pe marginea parteneriatului strategic dintre cele două țări "cu accent pe posibilitățile de acțiune comună de natură să aducă valoare adăugată, în special din punctul de vedere al securității regionale".

"O atenție specială a fost acordată obiectivului întăririi cooperării economice și tematicii securității energetice din regiunea Mării Negre, România fiind unul dintre cele mai puțin dependente state din acest punct de vedere, cu potențial de a deveni, pe baza resurselor din platoul continental al Mării Negre și prin proiecte de interconectare, furnizor regional", mai transmite Administrația Prezidențială.

Imediat după întrevederea cu secretarul de stat Rex Tillerson, Klaus Iohannis este primit la Casa Albă de președintele Donald Trump, aceștia urmând să aibă și o conferință de presă comună.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Statele Unite,   Donald Trump,   Anticoruptie,   stat de drept,   parteneriat