Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Secretarul general al ONU, apel la guvernele lumii: Anulați toate proiectele bazate pe exploatarea cărbunelui pentru a încheia această dependență mortală

Secretarul general al ONU, apel la guvernele lumii: Anulați toate proiectele bazate pe exploatarea cărbunelui pentru a încheia această dependență mortală

Un articol de: Elena Stanciu - 03 Mar 2021, 11:29
Secretarul general al ONU, apel la guvernele lumii: Anulați toate proiectele bazate pe exploatarea cărbunelui pentru a încheia această dependență mortală Foto: pixabay.com Externe

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, spune că toate proiectele planificate privind exploatarea cărbunelui ar trebui să fie oprite și că întreaga lume ar trebui să renunțe cât mai curând la această sursă de energie care sufocă planeta.

 

ONU cere guvernelor lumii și companiilor să renunțe la proiectele bazate pe cărbune

 

„Astăzi, fac un apel la toate guvernele, companiile private și autorități locale să îndeplinească trei pași. În primul rând, să anuleze toate proiectele bazate pe cărbune pentru a încheia această dependență mortală. În al doilea rând, să încheie toate finanțările internaționale oferite minelor de cărbuni. În al treilea rând, să demareze efortul global pentru a organiza tranziția muncitorilor din domeniu către alte sectoare, inclusiv prin discuții la fiecare uzină în parte”, a declarat Antonio Guterres, citat de The Guardian.

Secretarul general al ONU a făcut acest apel la începutul summit-ului Powering Past Coal Alliance (PPCA), un grup format din țări care încearcă să renunțe la folosirea cărbunelui pentru producția de energie.

Fondată în 2017 de Regatul Unit și Canada, PPCA își dorește să elimine, până în anul 2030 arderea cărbunelui pentru roducerea de energie în statele dezvoltate. O altă țintă a membrilor alianței este aceea ca, tot până în 2030 să se reducă cu 80% folosirea cărbunelui la nivel mondial.

Regatul Unit susține eliminarea completă a acestei surse energie până în 2024. În același timp însă, Regatul se confruntă cu o serie de presiuni în ceea ce privește deschiderea unei noi mine de cărbune în regiunea Cumbria.

În luna noiembrie, un summit climatic al ONU va avea loc chiar în Regatul Unit, ocazie cu care Ungaria și Uruguay se vor alătura PPCA.

 

 Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Citeşte mai multe despre:   Organizatia Natiunilor Unite,   Antonio Guterres