Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Secretarul general NATO: O brigadă românească va fi transformată într-una internațională. Informația, confirmată de Iohannis

Secretarul general NATO: O brigadă românească va fi transformată într-una internațională. Informația, confirmată de Iohannis

Un articol de: - 08 Iul 2016, 11:12
Secretarul general NATO: O brigadă românească va fi transformată într-una internațională. Informația, confirmată de Iohannis Externe

UPDATE: Informația privind brigada românească ce va fi transformată în brigadă internațională a fost confirmată de președintele Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook. Acesta a scris că măsura a fost luată ”pentru a întări prezența NATO în Sud-Estul Europei și pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianței”.

Iohannis: Stoltenberg a anunțat că NATO va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională

O brigadă românească va fi transformată într-una internațională, a anunțat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, aflat la summitul alianței de la Varșovia.

”Vom transforma o brigată românească într-una internațională pentru a ne întări prezența în estul Europei”, a declarat oficialul NATO, potrivit wyborcza.pl.

Stoltenberg a prezentat la Varșovia ideile de bază de la care se pornește în acest summit.  El a susținut că NATO nu caută o confruntare, ci doar consolidarea apărării în Est. Astfel, pe lângă cele patru batalioane din Lituania, Letonia, Estonia și Polonia, o brigadă românească va fi transformată în brigadă internațională a NATO. Din acest punct, a subliniat Stoltenberg, nu va mai exista niciun dubiu că un atac asupra unei țări membre NATO va fi un atac asupra întregii alianțe.

De asemenea, Stoltenberg a anunțat o cooperare mai strânsă cu Uniunea Europeană, dar și cu state vecine precum Ucraina și Georgia. 

În cadrul aceleiași reuniuni, secretarul general NATO a dat asigurări că Marea Britanie rămâne o component importantă a alianței și a sistemului de securitate. Totodată, el a mai precizat că NATO va desfășura un dialog cu Federația Rusia, dialog care este necesar.

Jens Stoltenberg s-a referit și la investițiile în apărare, susținând că Polonia este un bun exemplu de gestionare a banilor în acest domeniu. Polonezii alocă Armatei 2% din PIB, amintește site-ul polonez. Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Citeşte mai multe despre:   NATO