Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Secrete dezvăluite de mumiile de 500 de ani ale unor copii incași: Erau drogați cu frunze de coca și bere și lăsați să moară înghețați (FOTO)

Secrete dezvăluite de mumiile de 500 de ani ale unor copii incași: Erau drogați cu frunze de coca și bere și lăsați să moară înghețați (FOTO)

Mumiile a trei copii incași, descoperite în 1999, au relevat faptul că micuții erau drogați cu frunze de coca și bere, după care erau lăsați să moară înghețați, relatează Daily Mail.

Arheologii au descoperit urme de coca, care stau la baza cocainei, și bere în mumiile incașe, cel mai bine prezervat grup de mumii găsit până în prezent.

Mumia unei fetițe de 13 ani al cărei trup s-a conservat atât de bine încât este greu de crezut că a murit în urmă cu 500 ani, a permis arheologilor să facă descoperiri uimitoare referitoare la felul în care a decedat, prin analiza părului ei.

Astfel s-a decoperit că fata a fost îndopată cu alcool și frunze de coca, înainte de a fi lăsată să moară în Anzi, ca un sacrificiu.

Cunoscută ca Ice Maiden, este unul dintre cei trei copii găsiți în morminte de piatră într-un munte din Argentina.

Fata, cea mai în vârstă dintre cei trei, a fost găsită cu picioarele încrucișate, cu capul plecat înainte și cu mâinile odihnindu-se pe picioare.

Frunze de coca au fost găsite între dinții ei.


Foto: dailymail.co.uk

Se crede că acești copii au fost sacrificați în cadrul unei ceremonii numită capacocha, un ritual despre care se spune că s-ar fi folosit pentru a instala frica și pentru a menține sub control incașii, odată cu mărirea imperiului.

Analiza părului copiilor, care încă mai conține o urmă chimică a dietei lor, arată că cei trei au fost îndopați cu alcool și droguri pentru a fi supuși în lunile dinaintea morții lor.

O cantitate mai mare a fost descoperită la fetița de 13 ani, probabil din cauză că ar fi arătat o rezistență mai mare.

”Credem că fata a fost aleasă pentru sacrificiu cu 12 luni înainte de a muri, timp în care tratamentul ei a fost schimbat, potrivit consumului mărit de coca”, a declarat Andrew Wilson, cercetător de la Universitatea din Bradford.

”A fost probabil implicată într-o serie de ritualuri, care implică consumul de coca și alcool. Ambele substanțe erau controlate, acestea fiind considerate produse de elită. Faptul că fata arată un nivel mărit de coca și alcool în comparație cu celeilați copii mai mici, sugerează că a existat o nevoie mai mare de a o seda în ultimele săptămâni din viață”, a explicat Wilson.   

Citeşte mai multe despre:   bere
 
 
 
Loading...