Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șefa Comisiei Europene: Din aprilie, cantitățile de vaccinuri ar putea să se dubleze, până la 100 de milioane de doze pe lună

Șefa Comisiei Europene: Din aprilie, cantitățile de vaccinuri ar putea să se dubleze, până la 100 de milioane de doze pe lună

Un articol de: George Lupu - 08 Mar 2021, 10:37
Șefa Comisiei Europene: Din aprilie, cantitățile de vaccinuri ar putea să se dubleze, până la 100 de milioane de doze pe lună Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Uniunea Europeană așteaptă un număr masiv de vaccinuri împotriva COVID-19  începând cu luna viitoare. Anunțul are loc în contextul în care principalele economii ale UE, precum Germania, relaxează unele restricții de circulație.

 

Cantitatea de vaccinuri primită de UE s-ar putea dubla din aprilie

 

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că se așteaptă să ajungă în UE mai multe vaccinuri în aprilie. "Din aprilie, cantitățile ar putea să se dubleze din nou în conformitate cu planurile producătorilor, de asemenea, deoarece vaccinurile sunt pe cale să fie aprobate", a declarat von der Leyen într-un interviu publicat luni cu ziarele germane Stuttgarter Zeitung și Stuttgarter Nachrichten, scrie dw.com.

Șefa UE a spus că se așteaptă „în medie, la aproximativ 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru, în total 300 de milioane până la sfârșitul lunii iunie”. Potrivit rapoartelor, creșterea livrărilor înseamnă că 20 de milioane de doze ar putea fi administrate în Germania în fiecare lună. Acest lucru ar necesita capacități de vaccinare îmbunătățite semnificativ. Germania a administrat aproximativ 7,3 milioane de doze de la începutul vaccinărilor la sfârșitul lunii decembrie.

UE și von der Leyen s-au confruntat cu critici cu privire la derularea lentă a campaniilor de vaccinare în întregul bloc. Se așteaptă ca Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să recomande aprobarea vaccinului cu o singură doză Johnson & Johnson de COVID-19 joi. Germania va ușura unele restricții începând de luni. Activitățile desfășurate de comercianții cu amănuntul care au fost închise din decembrie vor putea fi redeschise atâta timp cât ratele de incidență o vor permite.

Dacă rata de incidență este mai mică de 100 de noi infecții la 100.000 pe săptămână, acestea se pot deschide pentru clienții cu programări. Dacă rata de incidență este sub 50 de noi infecții la 100.000 pe săptămână, aceste magazine se pot deschide unui număr limitat de clienți.

Condiții similare se aplică muzeelor ​​și galeriilor. Până la zece adulți pot participa la sporturi fără contact dacă rata de incidență este sub 50. Dacă este între 50 și 100 de noi infecții la 100.000 de persoane pe săptămână, cinci persoane din două gospodării pot face sport. Copiii cu vârsta de până la 14 ani pot practica activități sportive în afara grupurilor de până la 20 de ani. La Berlin, limita de vârstă este de până la 12 ani.

Institutul Robert Koch din Germania (RKI) a raportat luni dimineață 5.011 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu 34 de decese. Italia a sporit restricțiile de circulație în mai multe regiuni din cauza cazurilor crescute de COVID-19. Școlile și restaurantele din zonele afectate din regiunea sudică vor fi închise.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

 

Crește teama privind valul trei al pandemiei de COVID-19

 

În ceea ce privește situația din România, tot mai multe voci atrag atenția că un posibil val trei al pandemiei ar putea fi mult mai grav. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, a declarat că spitalul a rămas duminică fără locuri libere, după ce în ultimele trei zile s-a înregistrat o creștere bruscă a numărului de pacienți COVID-19.

Din cauza apariției noilor tulpini de coronavirus, dar și pentru că populația „a obosit” să se mai țină de reguli, medicul crede că al treilea val al epidemiei va fi mai rău decât cel din noiembrie, când am înregistrat și un vârf al numărului de infectări.

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   UE,   COVID-19,   campania de vaccinare