Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șefa Comisiei Europene mulțumește României pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova în contextul pandemiei: ”Un gest frumos de solidaritate europeană”

Șefa Comisiei Europene mulțumește României pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova în contextul pandemiei: ”Un gest frumos de solidaritate europeană”

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Feb 2021, 15:09
Șefa Comisiei Europene mulțumește României pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova în contextul pandemiei: ”Un gest frumos de solidaritate europeană” foto: Hepta.ro / DPA Images / Etienne Ansotte Externe

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj de mulțumire României pentru ajutorul acordat de țara noastră Republicii Moldova, în contextul pandemiei de coronavirus. România a trimis peste Prut echipamente de protecție sanitară, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

 

Reacția Ursulei von der Leyen la sprijinul avordat de România Republicii Moldova în efortul de combatere a pandemiei de coronavirus 

 

„Mulţumesc României că a trimis aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a transmis șefa executivului european printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Șefa Comisiei Europene mulțumește României pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova în contextul pandemiei: ”Un gest frumos de solidaritate europeană”

 

România a trimis materiale și echipamente sanitare în Republica Moldova 

 

Pe 12 februarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o hotărâre care prevede acordarea cu titlu gratuit a unor produse de urgență medicală de strictă necesitate Republicii Moldova. Ajutorul umanitar constă în 1.500.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane cu glugă și protecție pentru încălțăminte și 100.000 de mănuși de unică folosință cu manșetă medie.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Este vorba despre echipamente de protecție în valoare de 11 milioane de lei, după cum a anunțat premieurl Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern din 10 februarie.

”Ştiţi foarte bine că urmare a vizitei preşedintelui României în Republica Moldova şi a activării mecanismului european de protecţie civilă, în data de 4 februarie 2021, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern cu titlul gratuit pentru autorităţile din Republica Moldova. Delegaţia României participantă la misiune va fi formată din reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din 8 persoane, iar transportul se va asigura în perioada 11-13 februarie”, mai preciza atunci șeful Guvernului.

 

Ce mesaj a transmis Maia Sandu

 

Între timp, un mesaj de mulțumire a venit și din partea Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova.

”M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații”, a transmis Maia Sandu.

Citeşte mai multe despre:   Ursula von der Leyen,   Republica Moldova