Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șefa FMI laudă bitcoin: Cripto-activele permit…

Șefa FMI laudă bitcoin: Cripto-activele permit…

Un articol de: - 18 Apr 2018, 14:31
Șefa FMI laudă bitcoin: Cripto-activele permit… Externe

Christine Lagarde, șefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), a lăudat bitcoin-ul și a subliniat că blockchain-ul poate reduce costurile și spori siguranţa tranzacţiilor.

Astfel, în urma remărcilor făcute de șefa FMI, cotația bitcoin a crescut cu 0,7%, la peste 8.000 de dolari pe unitate.

„Cripto-activele permit tranzacţii financiare rapide şi ieftine, oferind în acelaşi timp unele dintre avantajele banilor cash. Unele servicii de plăţi fac în prezent transferuri în străinătate în decurs de ore, nu de zile. Tehnologia care stă la baza cripto-activelor - tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology -  DLT) poate face ca pieţele financiare să funcţioneze mai eficient. Contractele inteligente cu auto-executare şi aplicare pot elimina necesitatea unora dintre intermediari”, a scris Christine Lagarde într-o postare pe blogul FMI, citată de Marketwatch.

De asemenea, Lagarde a susținut că monedele digitale pot ajuta țările cu economii slabe, în care moneda națională este instabilă.

„În economiile în curs de dezvoltare, astfel de progrese pot contribui la asigurarea drepturilor de proprietate, la sporirea încrederii pieței și la promovarea investițiilor. În Ghana, unde deținerea de proprietăți este adesea obiectul unor litigii, o platformă bazată pe DLT numită Bitland promite să ajute la rezolvarea problemei prin înregistrarea sigură a vânzărilor de terenuri”, a transmis directorul FMI, deși acum o lună era de altă părere.

Christine Lagarde considera, acum o lună, că monedele digitale ar putea crea instabilitate financiară, ar putea facilita terorismul și spălarea banilor.

De asemenea, aceasta a încurajat autoritățile de reglementare să utilizeze tehnologia blockchain pentru a reduce „pericolul care vine împreună cu promisiunile" criptomonedelor.

Citeşte mai multe despre:   FMI,   Christine Lagarde