Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șeful Biroului german pentru migrație: Numărul persoanelor care fug de persecuții și pot beneficia de protecție în Germania nu are o limită

Șeful Biroului german pentru migrație: Numărul persoanelor care fug de persecuții și pot beneficia de protecție în Germania nu are o limită

Un articol de: - 31 Aug 2015, 16:23
Șeful Biroului german pentru migrație: Numărul persoanelor care fug de persecuții și pot beneficia de protecție în Germania nu are o limită Externe

Numărul persoanelor care fug de persecuții și pot beneficia de protecție în Germania nu are o limită, a declarat șeful Biroului federal german pentru migrație și refugiați (BAMF), Manfred Schmidt, citat luni de site-ul thelocal.de.

Schmidt s-a declarat ”convins” într-un interviu pentru publicația Der Spiegel, că Germania și cetățenii săi sunt pregătiți să facă față sarcinii de a prelua în această perioadă un număr mare de persoane care fug de conflictele sau persecuțiile din țările lor. Declarațiile vin în contextul în care Germania se așteaptă să primească anul acesta circa 800.000 de cereri de azil din partea unor astfel de refugiați veniți din afara Europei, dar și a multora din Balcani.

”Există un imens angajament din partea poporului german. Pe de o parte există Heidenau (oraș în landul Saxonia unde un centru pentru refugiați a fost atacat violent de militanți de extremă-dreapta germani, n.r.) — dar ca reacție la asta poți ocupa 100 sau 200 de poziții de voluntari”, a explicat șeful BAMF.

În acest context, guvernul de la Berlin intenționează să intensifice repatrierea refugiaților a căror cerere de azil nu poate fi justificată de războaie sau de represiuni politice, cum sunt cei proveniți din țările grupate în așa-numita zonă a Balcanilor Occidentali, și să acorde în schimb atenție celor care vin din zone de conflict, cum este cazul sirienilor.

De la începutul anului, în total 322.914 refugiați veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia au reușit să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană, potrivit celor mai recente date oferite de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Imigranții aflați în Gara de Est (Gara Keleti) din Budapesta au primit luni permisiunea să se urce în trenurile cu destinația Austria și Germania, au declarat pentru Reuters polițiști și imigranți.

Imigranții cu documente valabile și bilete de tren au primit permisiunea de a se urca luni dimineață într-un tren spre Munchen, potrivit postului național de televiziune M1.

De cealaltă parte, guvernul german, prin vocea purtătorului de cuvânt Steffen Seibert, a negat tot luni că există ”trenuri speciale” care să transporte imigranți din Ungaria în Germania și a precizat că, în conformitate cu legislația europeană, solicitanții de azil care ajung în Ungaria trebuie să se înregistreze prima dată acolo și să încerce să obțină azil.Citeşte mai multe despre:   Marea Mediterana,   refugiati