Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șeful diplomaţiei americane a anunțat că SUA sunt pregătite să reia comunicaţiile militare cu Rusia, în privința operaţiunilor din Siria

Șeful diplomaţiei americane a anunțat că SUA sunt pregătite să reia comunicaţiile militare cu Rusia, în privința operaţiunilor din Siria

Un articol de: - 18 Sep 2015, 23:53
Șeful diplomaţiei americane a anunțat că SUA sunt pregătite să reia comunicaţiile militare cu Rusia, în privința operaţiunilor din Siria Foto: telegraph.co.uk Externe

Secretarul de Stat american, John Kerry, a anunțat că SUA sunt pregătite să reia comunicaţiile militare cu Rusia, cu privire la operaţiunilor din Siria, informează The New York Times.

"Preşedintele Statelor Unite crede că discuţiile la nivel militar sunt un viitor pas important. Eu sper că discuţiile vor fi reluate foarte curând. Scopul iniţial al discuţiilor cu Rusia va fi stabilirea unora dintre diversele opţiuni pe care le avem şi să fixăm viitoarele acţiuni în Siria. Statele Unite nu îşi vor modifica principalele obiective stabilite pentru Siria: învingerea reţelei teroriste Stat Islamic şi găsirea unei soluţii politice la conflictul sirian", a declarat John Kerry.

Rusia a cerut Statelor Unite, în urmă cu o săptămână, reluarea cooperarea în domeniul militar pentru evitarea "incidentelor neintenţionate" în Siria.

Statele Unite coordonează o campanie internaţională de raiduri aeriene împotriva poziţiilor controlate de Sattul Islamic în Siria şi Irak. Rusia tocmai a suplimentat prezenţa militară în Siria, pentru ajutarea regimului de la Damasc. Astfel, există riscul ca forţele celor două ţări să se întâlnească în teatrele de operaţiuni din Siria.

Cele două părți susţin că inamicul împotriva căruia luptă în Siria este grupul terorist Stat Islamic.

Statele Unite susțin însă că prezenţa trupelor ruse agravează situaţia din Siria, în condițiile în care Rusia oferă sprijin regimului Bashar al-Assad.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Rusia,   Siria