Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șeful Guvernului din Fâșia Gaza: Israelul este responsabil de atacul comis în Peninsula Sinai

Șeful Guvernului din Fâșia Gaza: Israelul este responsabil de atacul comis în Peninsula Sinai

Şefului Guvernului condus de Hamas în Fâşia Gaza susţine că Israelul este "responsabil, într-un mod sau altul", de atacul comis în Peninsula Sinai şi soldat cu moartea a 16 poliţişti de frontieră egipteni, relatează AFP.
       
"Israelul este responsabil într-un fel sau altul de acest atac lansat pentru a pune într-o situaţie delicată noua conducere din Egipt şi pentru a crea probleme la frontieră în scopul ruinării eforturilor de oprire a asediului israelian în Fâşia Gaza", anunţă Guvernul din Fâşia Gaza.
       
"Niciun palestinian nu doreşte să omoare egipteni. Orice atac împotriva dispozitivului de securitate din Egipt afectează şi securitatea palestinienilor", precizează Guvernul format din membri ai mişcării islamiste Hamas.
       
Armata egipteană a promis luni că va răzbuna moartea celor 16 poliţişti de frontieră ucişi în Peninsula Sinai de "terorişti" care au fugit apoi în Israel, unde cel puţin cinci dintre ei au fost omorâţi. Este vorba de cel mai grav atac împotriva forţelor egiptene din Sinai după semnarea acordurilor de pace israelo-palestiniene din 1979.

Citeşte mai multe despre:   atac,   Israel,   Palestina,   Fâşia Gaza