Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Şeful misiunii de observatori ONU din Siria a părăsit cartierul general din Damasc

Şeful misiunii de observatori ONU din Siria a părăsit cartierul general din Damasc

Şeful misiunii de observatori ONU din Siria, generalul Babacar Gaye, a părăsit cartierul general din Damasc şi va părăsi imediat Siria cu destinaţia Beirut, Liban.

Consiliul de Securitate al ONU a decis încheierea misiunii în Siria şi rechemarea observatorilor săi de pe teren. Decizia este privită ca un eşec în ceea ce priveşte negocierea unei încetări permanente a focului dintre armată şi rebelii anti-guvernamentali.

Misiunea ONU fusese împuternicită de fostul Secretar General al organizației, Kofi Anan, și avea mandatul de negocia un armistițiu și interzicerea folosirii armamentului greu de beligeranți.

Trupele ONU de pe teren au fost retrase de pe teren în cursul zilei de joi, dar observatorii civili neînarmați erau blocați în Cartierul General de la Damasc încă din iunie. Între timp, acuzațiile de torturi și violențe împotriva rivalilor sau civililor s-au înmulțit.

Ambele tabere sunt considerate responsabile pentru situația umanitară gravă din țară. Într-un efort de recâștigare a opiniei publice, rebelii au prezentat ziariștilor mai mulți prizonieri provenind din trupele lui Assad. Foștii militari susțin că sunt tratați bine și afirmă că ambele tabere sunt responsabile pentru continuarea luptelor și pentru bombardarea zonelor civile.

Luptătorii din auto-intitulata Armată Siriană Liberă afirmă că prizonierii sunt foarte bine tratați și sunt ținuți ca monedă de schimb. Până acum, au fost foarte puține schimburi de prizonieri între părți, iar acelea au fost mediate de observatorii ONU, în prezent retrași din Siria.Citeşte mai multe despre:   ONU,   Siria,   Damasc