Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Șefului poliţiei din Londra, avertizează: Un atac este foarte probabil în Marea Britanie, însă nu se știe când

Șefului poliţiei din Londra, avertizează: Un atac este foarte probabil în Marea Britanie, însă nu se știe când

Un articol de: - 31 Iul 2016, 17:01
Șefului poliţiei din Londra, avertizează: Un atac este foarte probabil în Marea Britanie, însă nu se știe când Foto: magicsimtour.ro Externe

Deşi Marea Britanie este bine pregătită, atentate similare cu cele din Franţa şi Germania rămân foarte probabile, a declarat Sir Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei metropolitane a Londrei potrivit The Guardian.

 „Simt şi înţeleg această frica şi fiind ofiţerul de poliţie responsabil de a preveni un astfel de atac, ştiu că ar fi de dorit să vă pot linişti. Mă tem că nu pot, nu în totalitate”, a precizat oficialul.

„Nivelul de ameninţare teroristă a rămas sever timp de doi ani - şi este tot acolo. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil. Se poate chiar spune că este un caz de când, şi nu de dacă" se va petrece un atentat, a adăugat Hogan-Howe.

Hogan-Howe a mai precizat că Marea Britanie are mai multe avantaje comparativ cu alte state europene, între care un regim strict al armelor de foc, dar şi toleranţa şi modul de viaţă al britanicilor.

„Abordarea noastră faţă de musulmani nu este influenţată de faptul că aceste atacuri se pretinde că ar fi fost comise în numele islamului. Noi nu stigmatizăm milioanele de musulmani britanici ale căror valori şi credinţe resping complet discursul de ură al teroriştilor," a mai spus oficialul.

Citeşte mai multe despre:   atac,   Marea Britanie