Partidul trece peste voința lui TRUMP! Senatorii republicani au lansat o rezoluție prin care-l acuză pe prințul Arabiei Saudite de uciderea jurnalistului Khashoggi

Partidul trece peste voința lui TRUMP! Senatorii republicani au lansat o rezoluție prin care-l acuză pe prințul Arabiei Saudite de uciderea jurnalistului Khashoggi

Președintele Comisiei de Relații Externe din Senatul SUA a lansat o rezoluție prin care-l acuză pe Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, și cere ca acesta să fie tras la răspundere, relatează Reuters.

Așadar, în ciuda dorinței exprimate de Trump privind păstrarea de relații cordiale cu Arabia Saudită, rezoluția este sprijinită de cel puțin 10 senatori republicani, printre care Bob Corker, inițiatorul demersului, și Mitch McConnel, liderul majorității.

Totodată, documentul avertizează că tranzacțiile pe care Arabia Saudită le întreține cu Guvernele din Rusia și China privind achiziționarea de armament pune în pericol integritatea relațiilor militare dintre SUA și Regat.

Cu toate acestea, chiar dacă rezoluția trece de Senatul american, aceasta nu va intra în vigoare până nu va trece de Camera Reprezentanților și va fi semnată chiar de Donald Trump. Tehnica legislativă de peste Ocean permite trecerea actului chiar și peste voința lui Trump, în cazul în care aceasta va strânge suficiente voturi pentru a depăși dreptul de veto al președintelui.

Rezoluția îl acuză pe prințul moștenitor de uciderea jurnalistului Khashoggi în Turcia, și îi cere Guvernului saudit să se asigure că vor exista „consecințe pe măsură” pentru toți cei responsabili de moartea sa. Todată, documentul îi cere Riyadh-ului să-i elibereze pe activiștii din zona drepturilor femeilor și încurajează Regatul să-și mărească eforturile pentru implementarea reformelor sociale și economice.

Urmăriți B1TV.ro și pe