Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Senatul american a respins orice restricționare a vânzărilor de arme ca urmare a atacului din Orlando

Senatul american a respins orice restricționare a vânzărilor de arme ca urmare a atacului din Orlando

Un articol de: - 21 Iun 2016, 15:27
Foto: ziaruldeiasi.ro Externe

După incidentul armat din Orlando care s-a soldat cu 49 de morți, în Senatul american s-au introdus 4 inițiative pentru a reforma legislația privind vânzarea de arme și controlul acestora. Toate cele 4 măsuri au fost respinse la vot luni în Senat.

Majoritatea în Senatul american este deținută de republicani care sunt susținători puternici ai celui de "al doilea amendament" din Constituție ce prevede drepturile cetățenilor de a deține arme de foc și se opun vehement oricărei tentative de îngrădire sau controlare de către autorități a acestul drept.

Dintre propunerile legislative ce au fost votate, două au fost întocmite de către democrați și alte două de către republicani. Fiecare grup a votat împotriva inițiativelor propuse de celălalt grup, ceea ce a dus la imposibilitatea de a obține majoritatea calificată necesară de 60 de voturi din 100 pentru aprobare.

Propunerile democraților vizau intezicerea achiziționării de arme de către persoane aflate pe liste de supraveghere terotistă, și extinderea verificării antecedentelor penale și pshice a cumpărătorilor înainte tuturor tranzacțiilor și la toate vânzările în special la saloanele specializate, potrivit Adevărul.

Republicanii au introdus la vot măsura care în cazul celor aflați pe lista de suspecți de terorism, întârzierea să fie de doar 72 ore, timp în care un judecător să aprobe sau nu intedicția. Cealaltă propunere era de reformare a marjei sistemului de verificare a antecedentelor.

Șansele ca orice măsură să treacă înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie sunt foarte mici, datorită diferențelor care există pe această temă între republicani și democrați. Candidatul democrat Hillary Clinton s-a pronunțat puternic în favoarea unor noi restricții pe acest subiect, în timp ce republicanul Donald Trump care este susținător "al celui de al doilea amendament", s-a arătat dispus doar să discute cu asociația care reprezintă drepturile americanilor ce dețin arme (NRA) pentru a vedea ce provizii pot fi acceptate în special privind vânzarea către persoanele suspecte de terorism.

Citeşte mai multe despre:   arme,   SUA
 
 
 
Loading...