Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe HALUCINANT! Numele domnitorului Șerban Cantacuzino, pe un încărcător folosit în ATACUL din Noua Zeelandă (FOTO)

HALUCINANT! Numele domnitorului Șerban Cantacuzino, pe un încărcător folosit în ATACUL din Noua Zeelandă (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 10:33
Externe

Numele domnitorului Șerban Cantacuzino apare pe unul dintre încărcătoarele folosite în atacul de la moscheea Al Noor, din orașul neozeelandez Christchurch.

Pe alt încărcător apare scris ”Viena 1683”, referință la asediul otoman din acel an, la care Cantacuzino a participat de partea turcilor. Cronicarii vremii spun că tunurile sale trăgeau cu ghiulele umplute cu paie, ca să nu facă rău creștinilor asediați, potrivit Wikipedia, citată de HotNews.

Mai apar numele lui Marko Miljanov Popović, un general muntenegrean care a luptat contra otomanilor în a doua jumătate a secolului XIX și al lui Stefan Lazar, probabil fiind vorba de un țar sârb care s-a bătut cu turcii în secolul XIV. 

Reamintim că neo-nazistul Matthew Heimbach, unul dintre organizatorii marşului rasist din Charlottesville, din august 2017, și-a arătat admirația pentru Corneliu Zelea Codreanu, în timpul unei apariții în fața tribunalului din Charlottesville. Heimbach ajunsese la instanță pentru a-l susține pe James Alex Fields Jr., în timp ce era acuzat oficial de crimă. Acesta din urmă e cel care a intrat cu mașina peste un grup de contra-manifestanți, omorând trei persoane și rănind aproape 40. (Detalii AICI)

Heimbach declara, în 2015, că este ortodox și că principala sa inspiraţie este Corneliu Zelea Codreanu şi Legiunea Arhanghelului Mihai. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   serban cantacuzino,   noua zeelanda
 
 
 
Loading...