Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Serbia a anunțat privatizarea agenției de presă Tanjug

Serbia a anunțat privatizarea agenției de presă Tanjug

Un articol de: - 03 Oct 2014, 17:29
Foto: pannonrtv.com Externe

Serbia a anunțat, vineri, privatizarea agenției naționale de presă Tanjug, cerând părților interesate să depună ofertele până pe data de 3 noiembrie, relatează DPA citat de Agerpres.

Întrucât agenția Tanjug este cu capital de stat, valoarea activelor sale este neclară. Vânzarea sa, pentru care nu există o ofertă minimă, urmează să fie încheiată până la 1 iulie 2015 — au precizat autoritățile sârbe responsabile pentru privatizare.

Tanjug (acronim de la Agenția Telegrafică a Noii Iugoslavii) a fost creată de gherilele comuniste în 1943, în perioada în care Iugoslavia se afla încă sub ocupație germană.

În timpul Războiului Rece, Tanjug a fost una dintre agențiile importante din țările emergente, dar ea s-a deteriorat în timpul regimului condus de Slobodan Milosevic.

Declinul economic din ultimii ani din Serbia a forțat agenția Tanjug să reducă masiv rețeaua de corespondenți externi, iar oficialii sârbi au luat în considerare inclusiv transformarea sa în birou de presă guvernamental.

Alte câteva media cu capital de stat, printre care posturi de radio locale, birouri de informare și centre de presă au fost scoase la vânzare.

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   privatizare
 
Loading...